Ingezonden persbericht


Nederland~ICT vraagt om concurrerend tarief winstbelasting

Woerden, 22 juli 2004

Nederland~ICT heeft Joop Wijn, de staatssecretaris van Financiën, per brief gevraagd om de door hem voorgestelde verlaging van de vennootschapsbelasting zo snel mogelijk door te voeren om te voorkomen dat ICT-bedrijven om belastingredenen Nederland verlaten.

Afgelopen week kondigde een groot Amerikaans ICT-bedrijf aan om zijn Europees hoofdkantoor te verplaatsen van Amsterdam naar Ierland. Aanleiding daarvoor is, dat in Ierland het vennootschapsbelastingtarief meer dan 50% lager ligt dan in Nederland.

Nederland~ICT vindt dat een zorgelijke ontwikkeling. Nederland~ICT vindt het erg belangrijk dat ICT-bedrijven in Nederland een goed ondernemersklimaat hebben. Daar hoort een concurrerend tarief voor de vennootschapsbelasting bij. Bedrijven moeten niet gedwongen worden zich om belastingredenen buiten Nederland te vestigen.

Nederland~ICT heeft daarom de staatssecretaris van Financiën gevraagd zo snel mogelijk, en niet pas in het door hem genoemde jaar 2007, met een concrete aanpak en uitvoering te komen om te voorkomen dat meerdere ICT-bedrijven om belastingredenen Nederland verlaten.

Nederland~ICT behartigt de belangen van haar leden. Met een achterban die meer dan 27 miljard omzet en ruim 240.000 medewerkers telt, is Nederland~ICT dé woordvoerder van de Nederlandse ICT-sector. Bij Nederland~ICT zijn aangesloten FENIT, ICT Telecom en Vifkantec, de Stichting ICT Milieu en de Werkgeversvereniging ICT.


---

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht