Gemeente 's-Hertogenbosch

22-07-2004

Nieuwe aansluiting Rosmalen open, kruising Maliskamp dicht

Op 28 juli stelt bouwcombinatie Poort van Den Bosch de nieuwe aansluiting Rosmalen (Berlicumseweg) open voor het verkeer en kan hier van de toe- en afritten gebruik worden gemaakt. Twee dagen eerder wordt al het eerste gedeelte van de definitieve hoofdrijbaan van de A59 tussen knooppunt Hintham en Maliskamp opengesteld. Op 26 juli na 22.00 uur wordt de kruising bij Maliskamp richting Rosmalen (Deken van Roestellaan) afgesloten tot de zomer van 2005.

Afsluiting
De afsluiting van deze kruising heeft geen gevolgen voor doorgaand verkeer tussen 's-Hertogenbosch en Oss. Ook de afslag Maliskamp blijft in gebruik. Van 26 juli 22.00 tot 28 juli 6.00 uur wordt verkeer van en naar Rosmalen omgeleid via de kruising bij de Vliertwijksestraat. Ter hoogte van de Deken van Roestellaan start bouwcombinatie Poort van Den Bosch met de aanleg van het laatste compartiment voor de toekomstige verdiepte ligging van de A59.

Omleiding autoverkeer
Autoverkeer tussen de A59 en Rosmalen kan gedurende de afsluiting van afslag Rosmalen bij Maliskamp gebruikmaken van de nieuwe aansluiting Berlicumseweg op de A59.

Oversteekmogelijkheid fietsverkeer
Voor fietsers blijft het mogelijk om ter hoogte van de kruising bij Maliskamp over te steken. Hiervoor wordt een omleidingroute ingesteld via een tijdelijk fietspad aan de noordzijde van de N59, de Sparrenburgstraat-Zuid en de Oude Baan.

Bouwcombinatie Poort van Den Bosch
Vanaf augustus 2003 tot en met december 2005 realiseert de bouwcombinatie Poort van Den Bosch in opdracht van de Provincie Noord-Brabant de ombouw van rijksweg N59 Rosmalen-Geffen tot autosnelweg A59.

Plattegrondje werkzaamheden