Boschtion RTV


Pers en voorlichting

22-07-2004: Connie viert 1000-ste uitzending Puur Hollands

Artiesten houden van Conny Kerssens

door Kees van der Zandt

Donderdag 22 juli 2004 - Conny Kerssens presenteerde gisteren voor de duizendste keer het programma Puur Hollands

Conny Kerssens met de zangers Frank van de Wal (links) en Johan Heusers. Zij presenteerde gisteren de duizendste uitzending van het radioprogramma Puur Hollands.
(Foto Sandra Peerenboom)

Den Bosch - Conny van harte gefeliciteerd met je duizendste uitzending en we hopen dat je er nog heel lang mee doorgaat. Want je doet er ons en heel veel liefhebbers van het Nederlandstalige repertoire een heel groot plezier mee.

Bosschenaar Frank van de Wal, momenteel landelijk aan de weg timmerend met de zomerhit Dans met mij mi amore, en Johan Heuser uit Geldermalsen waren de eerste zangers die Conny Kerssens kwamen feliciteren met het feit dat ze gistermiddag voor de duizendste keer het radioprogramma Puur Hollands voor de Bossche lokale omroep Boschtion presenteerde.

De piepkleine studio aan de Kerkstraat blijkt al snel te klein. Omdat ook de zangers Addie Timmermans uit Den Bosch, Boxtelaar Danny Everett en Rosmalenaar Albert West de presentatrice komen gelukwensen.

Kerssens bleek verbouwereerd en aangenaam verrast door de grote belangstelling van de artiesten. Van zoiets kun je alleen maar dromen, zegt ze. Daarnaast heb ik van artiesten als Henk Damen en Rene Schuurmans, die momenteel optreden bij de Nijmeegse Vierdaagse, bericht van afzegging ontvangen. Terwijl Wolter Kroes me zo meteen in het programma belt om me te feliciteren met mijn jubileumuitzending.

De rap pratende Kerssens -Mijn leeftijd is het best bewaarde geheim van Den Bosch- is sinds jaar en dag een groot liefhebster en voorvechtster van het Nederlandstalige levenslied. Die liedjes zijn echt en verstaanbaar en brengen altijd sfeer en gezelligheid, zegt ze beslist. Ik was daarom heel blij dat ik enkele jaren geleden van de BLOS, de voorloper van Boschtion, de kans kreeg om een programma met het levenslied te mogen maken. Tijdens haar uitzending Puur Hollands, dagelijks op werkdagen te beluisteren tussen vier en vijf uur, worden nummers van de vertolkers van dat genre door Kerssens volop gedraaid.

Omdat het levenslied bij de nationale zenders nauwelijks meer te horen is komen landelijke bekende artiesten als Grad Damen, Frans Bauer, Marianne Weber, coming man Rene Schuurmans uit Den Dungen en Amsterdammer Wolter Kroes tegenwoordig graag naar Den Bosch. Om in het programma van Conny Kerssens hun laatste opgenomen cd te promoten. Alle artiesten van het levenslied houden van Conny Kerssens, zegt zanger Frank van de Wal. Haar liefde voor ons genre is echt en niet gespeeld. Daarnaast is het een geweldige en spontane vrouw die veel belangstelling voor het persoonlijke welzijn van de artiesten heeft.

Kerssens wil nog jaren door met Puur Hollands. Ik hoop dat de lokale omroep die in het najaar de zendmachtiging van Boschtion overneemt voor mij een plaatsje inruimt in de nieuwe programmering. Ik kan mijn leven niet indenken zonder Puur Hollands. Vakanties laat ik zelfs aan me voorbij gaan om mijn uitzending te kunnen presenteren en produceren.