Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Twee estafetteploegen naar Athene

(22-07-2004)

wissel Jacqueline Poelman op Pascal van Assendelft - Fotograaf: www.vanderende.net

wissel Jacqueline Poelman op Pascal van Assendelft

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) heeft van de IAAF een uitnodiging ontvangen om met de 4 x 100m mannen- en vrouwenploeg deel te nemen aan de Olympische Spelen. Beide teams hebben zich gekwalificeerd door bij de beste 16 teams van de wereld te eindigen middels het kwalificatiesysteem van de IAAF. De mannen stonden op de deadline van 21 juli op een 10e plaats; de vrouwen 14e.

De twee estafetteploegen zijn door de KNAU voor deelname voorgedragen aan NOC*NSF.
Het 4 x 100m vrouwenteam is als volgt samengesteld (incl. de reserves) Joan van den Akker, Jacqueline Poelman, Pascal van Assendelft, Annemarie Kramer, Rosina Hodde en Judith Baarssen. Het 4 x 100m mannenteam heeft de volgende samenstelling (incl. de reserves)
Timothy Beck, Troy Douglas, Patrick van Balkom, Caimin Douglas, Guus Hoogmoed en Daniël Ward.

Het kwalificatiesysteem van de IAAF houdt in dat de beste 16 teams ter wereld worden vastgesteld op basis van hun twee beste prestaties, gelopen tussen 1 januari 2003 en 21 juli 2004 in een, door de IAAF erkende, internationale wedstrijd.

Het is in Nederland na de tweede wereldoorlog nog niet eerder voorgekomen dat op drie opeenvolgende internationale kampioenschappen de Nederlandse afvaardiging met twee estafetteploegen aan de start verschijnt; vorig jaar tijdens de wereldkampioenschappen in Parijs en in 2002 tijdens de Europese kampioenschappen in München.