Gemeente Den Helder

22-07-2004 Nieuwbouw brandweerkazerne weer stap dichterbij

Het heeft even geduurd, maar de nieuwbouw van de brandweerkazerne komt nu toch echt dichterbij. Begin februari vond de aanbesteding al plaats. De gunning is nu ook rond. Bouwbedrijf Friesland (BBF), GTI-Utiliteit Noordwest en Kropman Installatietechniek gaan er samen voor zorgen dat onze gemeente straks een mooie brandweerkazerne rijker is.

Gunning
Bij de aanbesteding waren meerdere aannemers die graag de kazerne wilden gaan bouwen. Hiervoor hadden zij zogeheten bestekken ingeleverd en daarbij gezet hoeveel geld het bouwen volgens hen ging kosten. De BBF, GTI-Utiliteit Noordwest en Kropman Installatietechniek waren de laagste met hun prijs. ABC-bouwmanagement, het bureau dat voor de gemeente de bouw begeleidt, heeft de bestekken gecontroleerd en akkoord bevonden. Daarmee kon het werk ook daadwerkelijk gegund worden, zoals dat heet. Dit betekent dat deze drie aannemers de kazerne ook echt gaan bouwen.

Eerste paal
Wanneer gaat nu de eerste paal de grond in, en wanneer is de nieuwe brandweerkazerne nu klaar? Het is nog niet bekend wanneer de eerste paal geslagen gaat worden, maar in ieder geval ruim na de bouwvak. Het bouwen duurt ongeveer veertien maanden, dus de verwachting is dat eind 2005 de nieuwe kazerne klaar is.