Gemeente Den Helder

22-07-2004
Werk aan het spoor

Sinds 5 juli wordt gewerkt aan de spoorlijn bij de Brakkeveldweg, in de nabijheid van het station. Om de betrouwbaarheid en de veiligheid van het treinverkeer te garanderen wordt een groot deel van de sporen en wissels opgeknapt en in sommige gevallen helemaal vernieuwd. Ook vinden er werkzaamheden plaats om de geluidsoverlast van de binnenkomende en vertrekkende treinen te verminderen. Volker Stevin Rail & Traffic Contracting bv voert de werkzaamheden in opdracht van ProRail uit. Het werk zal geluidsoverlast geven voor de direct omwonenden van de spoorlijn. De spoorwerkers doen er echter alles aan om dit tot een minimum te beperken.

Periode
De verwachting is dat het grootste deel van de werkzaamheden 8 oktober afgerond is. Er zal nog wel in twee weekenden daarna gewerkt gaan worden: op 25 en 26 september, en op 4 en 5 december. In de week van 13 tot en met 17 december worden de werkzaamheden aan het spoor afgerond.

Meer informatie
ProRail heeft de direct omwonenden geïnformeerd over de werkzaamheden. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met ProRail, telefoonnummer (030) 2357104.