Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO Software uitgeroepen tot "Beste Provider Middleware/Web Services"

Financiële dienstensector zet TIBCO bovenaan in Waters lezersonderzoek; IBM op afstand tweede

Palo Alto, Californië/Rotterdam, 22 juli 2004 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende onderneming voor realtime business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, meldt dat het is gekozen tot "Beste Middleware/Web Services" provider in een onderzoek onder lezers van het zakenblad Waters in Europa en Noord-Amerika. TIBCO eindigde bovenaan met 33,9 procent van de stemmen, terwijl IBM met afstand tweede werd met slechts 18,5 procent van de stemmen. Het onderzoek weerspiegelt de sentimenten in de financiële dienstensector over leveranciers en onderstreept TIBCO's leidende positie in deze sector.

"Wij waarderen de keuze van de Waters-lezers en zijn vereerd dat we verkozen zijn tot de beste provider van middleware/web services", zegt Ram Menon, senior vice president Worldwide Marketing bij TIBCO Software Inc. "TIBCO Software is de drijvende kracht achter de communicatie-infrastructuur van 's werelds top financiële instituten. Wij leveren de op standaarden gebaseerde oplossingen die de markt nodig heeft."

De lezers van Waters plaatsen TIBCO hoger dan elke andere fabrikant omdat TIBCO de infrastructuur voor bedrijfsprocessen levert aan veel van de belangrijkste financiële instellingen in de wereld. Vijf van de top tien brokers hebben gestandaardiseerd op TIBCO's realtime messaging platform, TIBCO Enterprise Message Service. TIBCO helpt financiële instituten bij:
- het verbeteren van klantzichtbaarheid, serviceniveau, klantretentie en omzet per klant
- het verbeteren van operationele efficiëntie door handmatige tussenkomst en uitzonderingen te verminderen en door communicatie te vereenvoudigen
- het verbeteren van de kwaliteit van data en verlagen van kosten voor data acquisitie met het doel betere beslissingen te kunnen nemen
- het herkennen en verkleinen van operationele risico's en verbeteren van risicomanagement
- het implementeren van vaststaande patronen

- het behalen van maximale voordelen uit bestaande IT-investeringen, en het tegelijkertijd bieden van flexibiliteit en schaalbaarheid voor toekomstige investeringen.

Een flexibele, realtime technologische infrastructuur gebaseerd op TIBCO-software helpt financiële instellingen met het behalen van operationele voordelen, het verbeteren van klantenservice en snel aanpassen aan veranderende bedrijfsomstandigheden. TIBCO producten worden veel gebruikt in de financiële dienstensector omdat klanten van financiële dienstverleners eisen dat oplossingen betrouwbaar, op standaarden gebaseerd en schaalbaar zijn en bovendien veel resultaat geven.

Bezoek voor meer informatie over TIBCO's oplossingen voor de financiële dienstensector www.tibco.com/solutions/financiel_services.

Over Waters magazine
Waters schrijft over de praktische implementatie van technologie in de obligaties- en aandelenmarkt. Sinds de oprichting in 1993 wordt Waters door professionals op het gebied van financiële technologie gewaardeerd om haar gespecialiseerde, grondige aanpak van de financiële markt en technologie. De financiële dienstensector besteedt meer aan technologie dan welke andere sector dan ook. Banken en investeringsbanken wereldwijde of regionale vertrouwen op technologie om hun handelaren een voorsprong te geven op de concurrentie. Terwijl instellingen hun systemen blijven upgraden, schrijft Waters over de uitdagingen van de beste financiële instellingen wereldwijd, of dat nu 'oude' kwesties zijn als trading room-systemen en -werkwijzen of nieuwe zakelijke proposities, zoals consortia portals en e-commerce spin-offs. Waters onderzoekt ook fundamentele kwesties als het behouden van talentvolle werknemers en hun compensatie (zie het jaarlijkse salaris benchmark in december in het career-nummer). Regelmatige bijdragen van experts uit de bedrijfstak geven exclusieve gezichtspunten van 's werelds meest gerespecteerde IT-professionals, waardoor lezers kunnen horen van degenen die de beslissingen nemen hoe technologie de financiële wereld verandert. Daarnaast schrijft Waters over ondernemingen in de sector die grensdoorbrekende technologieën gebruiken, evenals over oplossingen van fabrikanten die mogelijk de volgende grote stap betekenen.

Over TIBCO
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandeel en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsoptimalisatie- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
TIBCO Software Inc.
Frits Bussemaker
Robijnstraat 76
1812 RB Alkmaar
t: (072) 512 07 28
e.: fbussemaker@staffware.nl

Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl