Ingezonden persbericht


Persbericht

UITBREIDING BESTUUR PREMSELA STICHTING

Het bestuur van Premsela, stichting voor Nederlandse vormgeving, is uitgebreid met drie nieuwe bestuursleden: Farida O'Seery, directeur van de designbiënnale te Kortrijk; Stephan Peijnenburg, directeur van Stichting Max Havelaar, en Frank Tjepkema, directeur van Tjepkema Studio. Het bestuur van de Premsela Stichting bestaat verder uit: Theo van der Raadt (voorzitter) en John Smits (penningmeester). Diana Krabbendam heeft zich uit het bestuur teruggetrokken.

Farida O'Seery verdiept zich sinds 1990 als freelance journaliste in onderwerpen uit de wereld van vormgeving, productontwikkeling en architectuur. Zij is met name bekend door haar bijdrages over wonen in het Vlaamse dagblad De Morgen. Sinds juli 2003 is zij directeur en curator van de internationale designbiënnale Interieur in Kortrijk.

Stephan Peijnenburg werd in 1983 actief bij het bedrijf van zijn familie, de grootste ontbijtkoekfabrikant van Europa. In 1988 nam hij de dagelijkse leiding over Koninklijke Peijnenburg BV over. Sinds april 2000 was hij directeur marketing en sinds 2002 algemeen directeur van de organisatie Max Havelaar, die producenten in ontwikkelingslanden steunt bij het verkrijgen van een eerlijke prijs voor hun producten. In Nederland staat het keurmerk van de stichting op koffie, bananen, thee, sinaasappel- en fruitsap, honing, cacao, mango's en avocado's.

Frank Tjepkema is ontwerper en directeur van zijn eigen firma, Tjepkema Studio. Hij werkte aan verschillende projecten voor merken als Philips, British Airways, Nike, Ben, Levis, Droog Design en Heineken. In 2000 was hij werkzaam voor Philips Design als strategic consultant. Frank Tjepkema is twee maal genomineerd voor de Rotterdam Design Prijs, in 2001 en 2003. Twee van de ontwerpen van de Tjepkema Studio zijn genomineerd voor de Nederlandse Designprijzen 2004. Sinds februari 2002 is Frank Tjepkema bovendien hoofd van de vormgevingsafdeling aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

De Premsela Stichting is een platform voor de ontwikkeling van de Nederlandse vormgeving. In september 2002 is de stichting van start gegaan met als opdracht de maatschappelijke, economische en internationale rol van vormgeving te versterken. De stichting werkt daarbij nauw samen met allerlei partners binnen het vormgevingsveld. De Premsela Stichting wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW en de gemeente Amsterdam.