Ingezonden persbericht


Persbericht

BT kiest Borland softwareoplossing voor metamorfose systeemengineering

~ implementatie moet kosten en complexiteit van IT reduceren ~

22 juli 2004 BT Group heeft gekozen voor Borland s Application Lifecycle Management (ALM) oplossing om de benodigde tijd en investeringen voor IT-projecten te reduceren. De implementatie van Borland s oplossing in BT s IT- en technologietak, BT Exact, is de eerste stap van een bedrijfsbrede uitrol van de oplossing.

De implementatie van Borland s ALM-oplossing onderstreept BT s Systems Engineering Programme (SEP). Dit programma is door BT Exact in het leven geroepen om een uniforme ontwerp- en levermethodologie te ontwikkelen voor alle toekomstige IT-projecten binnen de BT Group door te kiezen voor één enkele omgeving voor het beheer van softwareontwikkeling. Momenteel gebruiken BT s interne en externe softwarearchitecten, -engineers, -analisten en systeemintegratoren een reeks verschillende tools voor de verschillende fasen van het ontwikkelproces.

Steve Day, CIO van BT Exact, zei: Het is van groot belang dat BT uitgerust is om sneller en tegen lagere kosten nieuwe diensten op de markt te zetten dan de concurrenten. Het standaardiseren van systemen zal het beheer van onze IT-middelen verbeteren en ervoor zorgen dat we in het hele bedrijf werken met dezelfde blauwdruk.

De implementatie van Borland s suite van ALM-producten binnen BT Exact zal binnen twaalf maanden worden afgerond. Aanvankelijk zal door middel van gebruikerslicenties gebruik worden gemaakt van Borland CaliberRM voor projectdefinitie en requirements management, Borland Together ControlCenter voor modelleren en samenwerking, Borland StarTeam voor source control en het beheer van veranderingen, Borland Optimizeit voor performance tuning, Borland JBuilder voor ontwikkeling in Java, Borland C++Builder voor ontwikkeling in C++ en Borland C#Builder voor ontwikkeling in .NET.

CaliberRM vermindert de kans op mislukking van het project, verbetert de kwaliteit van de software en versnelt de time-to-market doordat teams dynamisch kunnen omgaan met de requirements. De oplossing zal de communicatie tussen BT s bedrijfsanalisten en ontwikkelaars verbeteren door analisten de middelen te bieden om requirements op een eenvoudige manier te definiëren en te monitoren.

Daarnaast creëert BT één enkele repository voor al zijn ontwerpen, gebaseerd op StarTeam. De repository omvat Together ControlCenter, een flexibel modelleerontwikkelplatform. Omdat Together ControlCenter gebruik maakt van Unified Modelling Language (UML), zullen alle BT-ontwikkelaars eenzelfde manier van werken hanteren bij het bouwen van productmodellen. Dit vermindert niet alleen de kans op misinterpretatie, maar maakt het ook mogelijk standaardontwerpcomponenten te hergebruiken.

Gezien het strategische belang van het Systems Engineering Programme voor BT, is zijn beslissing om te standaardiseren op Borland-technologie voor zijn toekomstige softwareprojecten van groot belang. We zullen de komende maanden nauw samenwerken met BT om ervoor te zorgen dat ze maximaal voordeel behalen uit de creatie van één ontwikkelomgeving voor alle fasen van de applicatieontwikkelcyclus, zei Mika Alapiessa, regionaal directeur bij Borland.

(448 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over BT
BT Group plc is het beursgenoteerde bedrijf dat bestaat uit een geïntegreerde groep bedrijven die voice- en datadiensten aanbieden, met name in Europa, maar ook in Amerika en Azië-Pacific. British Telecommunications plc, een volle dochteronderneming van de BT Group plc, omvat bijna alle bedrijven en middelen van de BT group. BT is één van de grootste spelers op de Europese markt voor telecommunicatiediensten. Zijn belangrijkste activiteiten omvatten lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten, hoogwaardige breedband- en internetproducten en diensten en IT-oplossingen.

BT bestaat met name uit drie onderdelen:

BT Retail voor bedrijven en thuisgebruikers;
BT Wholesale biedt netwerkdiensten en oplossingen aan binnen het Verenigd Koninkrijk; BT Global Services BT s aanbieder van beheerde diensten en oplossingen. Deze tak bedient organisaties met meerdere locaties wereldwijd. Zijn doelmarkt is de 10.000 grootste wereldwijde bedrijven met Europese activiteiten.

De BT Group omvat nog een aantal andere bedrijven, zoals BT Exact, een internationaal bekend kenniscentrum op het gebied van IT- en netwerktechnologieën. Het is ook BT s tak voor technologie, onderzoek en ontwikkeling.

Voor meer informatie, kunt u een bezoek brengen aan de website van BT, www.bt.com.

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is een toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor softwareontwikkeling en -deployment die zijn ontworpen om de gehele applicatieontwikkelcyclus te versnellen. Door managers, testteams, ontwerpers, ontwikkelaars en implementeerders in real-time met elkaar in contact te brengen, biedt Borland ondernemingen wereldwijd de mogelijkheid hun concurrentiepositie te verbeteren.

Meer informatie over Borland is te vinden op de Borland website, www.borland.com, of het Borland Developer Network, http://bdn.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com