Politie Limburg-Zuid

Ramkraak

Meerssen 22-07-2004 - In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juli 2004, vond omstreeks 04.00 uur een ramkraak plaats op een kledingwinkel aan de Beekstraat in Meerssen. Daarbij werd een etalageruit vernield, waarna allerlei kleding uit de winkel werd gestolen.

De gewaarschuwde politie ging meteen in de omgeving op onderzoek uit en zag op de autosnelweg A-2 een auto rijden die voldeed aan het opgegeven signalement en die bovendien aan de achterzijde schade vertoonde. Bij het zien van de politie versnelde de chauffeur van de wagen in een poging te ontkomen. Daarbij reed de wagen op de Geusseltkruising in Maastricht met hoge snelheid door het rode verkeerslicht de Viaductweg op. Op de Kasteel Hilleraadweg trof de politie het inmiddels achtergelaten voertuig aan. In het voertuig lagen allerlei kledingstukken. Kort daarna werd in de omgeving een man aangetroffen. Het betreft een 28-jarige inwoner van Luik die werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ramkraak.

De auto, die bij nader onderzoek bleek te zijn gestolen, werd in beslag genomen en afgesleept. De winkelierster heeft bij de politie aangifte gedaan. De aangehouden Belg werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.