Verzamelde persberichten

's-Hertogenbosch 22-07-2004

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is een 34-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij was in een winkel aan Achter het Stadhuis in 's-Hertogenbosch door medewerkers betrapt toen hij daar vier T-shirts wegnam met een waarde van ruim 120,-. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij later die dag heengezonden.
---
's-Hertogenbosch - In dezelfde winkel werd korte tijd later ook een 49-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch betrapt toen ze voor bijna 100,- kleding wegnam. Ze werd door medewerkers van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze later heengezonden.

ONGEWENSTE BEZOEKER

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag troffen werknemers in het provinciehuis aan de Brabantlaan in 's-Hertogenbosch in de kantoorruimten een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch aan. De man had van een bureau wat papieren gepakt en liep daarmee door het gebouw. Daar hij zich onbevoegd in een afgesloten gedeelte bevond is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN

Vlijmen - In de nacht van woensdag op donderdag rond middernacht is op de Wolput in Vlijmen een 42-jarige man uit Haarsteeg bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag even na middernacht is een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had op de Parade in 's-Hertogenbosch een 29-jarige horecamedewerker een kopstoot gegeven. De reden van deze mishandeling was, dat het slachtoffer de man geen alcohol wilde verstrekken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN BIJ INBRAAK

Rosmalen - In de nacht van woensdag op donderdag rond 04.00 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een winkel Achter de Driesprong in Rosmalen. Toen politiemensen ter plaatse kwamen bleek dat van de winkel een ruit was vernield. Uit de winkel werden rookwaren gestolen. In de omgeving konden twee mannen 35 jaar uit Tilburg en 33 jaar uit Vught worden aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak in de winkel. Ze zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN BEROOFD VAN GELD

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag rond 12.20 uur is op de Torenstraat een 26-jarige man uit 's-Hertogenbosch van zijn geld beroofd. De man kwam juist buiten bij een bedrijf aan de Torenstraat toen een man op hem afkwam en hem het geld, dat hij in zijn hand had, afpakte. De man, ongeveer 33 jaar, normaal postuur, donkere kleding en donker kort haar, is weggereden met een donker kleurige cabriolet over de Parade in de richting van de Pettelaarseweg.

VERNIELINGEN

Boxtel
- Woensdagavond werd gemeld dat aan de achterzijde van het station in Boxtel aan de van Salmstraat twee jongens enkele ruiten hadden vernield. In de omgeving werden twee jongens, 15 en 16 jaar uit Boxtel aangetroffen. Een van de jongens had twee ruiten vernield. Ze zijn overgedragen aan het bureau HALT.

TE VEEL GEDRONKEN

Vught

- In de nacht van woensdag op donderdag even voor 01.00 uur is op de Vliertstraat in Vught een 51-jarige man uit Vught bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

VERKEERSCONTROLE

Vught

- Donderdagmorgen is een controle gehouden op het negeren van de geslotenverklaring op de Honderdmorgensedijk in Vught. Totaal 23 bestuurders zijn bekeurd omdat ze de geslotenverklaring negeerden.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Schijndel

- Donderdagmiddag is een 31-jarige vrouw uit Schijndel bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto over de Heiweg in Schijndel. Op de kruising met de Langeweg verleende ze geen voorrang aan een over die weg rijdende vrachtauto, bestuurd door een 55 jarige man uit Leende. De vrouw is samen met haar 6 maanden oude baby met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

Vught - Donderdagmiddag even na het middaguur werd een aanrijding gemeld op de Rijksweg N65 onder Vught. Daar bleek een 55-jarige vrouw uit Vught met haar auto een aanrijding te hebben gehad. Ze was tegen een lantaarnpaal gereden. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Bij controle bleek echter dat de vrouw veel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Bij de ademanalyse blies de vrouw ruim 5 keer het toegestane (220 ugl is maximaal toegestaan in het verkeer). Hiervoor werd de vrouw bekeurd. Naast deze bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 14 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Veghel

- Woensdagmiddag is een 33-jarige man uit Veghel aangehouden. De man had bericht gekregen dat hij door de rechter was veroordeeld tot een geldboete, in verband met een eerdere mishandeling en bedreiging. Naar aanleiding hiervan bedreigde hij de politieagente die indertijd proces-verbaal had opgemaakt en de man die toen het slachtoffer was met de dood. De Veghelnaar is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

ROOKWAREN GESTOLEN BIJ INBRAAK

Schaijk

- In de nacht van woensdag op donderdag rond 00.45 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een winkel aan de Schutsboomstraat in Schaijk. Toen politiemensen ter plaatse kwamen zagen ze een donkere personenauto met zeer hoge snelheid weg rijden in de richting Herpen. Ondanks een achtervolging wisten de inzittenden en de auto te ontkomen.
Bij de winkel bleek dat een ruit was vernield. In de winkel werden een aantal rekken opengebroken Een grote hoeveelheid rookwaren werd gestolen.

WEDEROM AANHOUDINGEN NA VOETBAL ONGEREGELDHEDEN

Oss

- De afgelopen week heeft de politie weer vier verdachten aangehouden, in verband met de ongeregeldheden die uitbraken in het centrum van Oss op 30 juni jl.
Dinsdag is een 16 jarige Ossenaar aangehouden en woensdag zijn een 17,18 en 24 jarige jongen uit Oss aangehouden. Deze vier mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. De politie verwacht binnenkort meerdere aanhoudingen te verrichten. In totaal zijn nu 21 verdachten aangehouden.