2e persbericht van donderdag 22 juli 2004

Eindhoven 22-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na vechtpartij

Een 17-jarige Eindhovenaar is donderdagochtend rond 9.45 uur aangehouden op de Boschdijk. Toen agenten op de Boschdijk kwamen na een melding van een vechtpartij, stak de verdachte zijn middelvinger op naar de agenten. Hij werd aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. Op het bureau is proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt, waarna hij weer is heengezonden. Een 23-jarige Eindhovenaar, die bij de vechtpartij betrokken was, is ook aangehouden. Hij zou een 40-jarige Eindhovenaar met een stalen pijp hebben geslagen na onenigheid over de reparatie van een auto. De 23-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Hennepkwekerijen gevonden

Bij een actie op een woonwagenlocatie aan de Bakelsedijk zijn donderdagochtend twee hennepkwekerijen gevonden. Ze zaten in schuurtjes bij woningen. In de ene kwekerij stonden 278 planten, in de andere 240 planten. Ook was er de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en (wordt) vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de bewoners van de woningen waar de schuurtjes bij horen, is proces-verbaal opgemaakt. Het gaat om een 24-jarige man en een 20-jarige vrouw, en om een 26-jarige vrouw en een 28-jarige man. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Er zijn twintig schuurtjes onderzocht. Aan de actie hebben in totaal ongeveer 50 mensen van politie, stadswacht en Sociale Recherche meegewerkt. Medewerkers van de Sociale Recherche hebben van twee bewoners direct hun uitkering stopgezet. Tegen vier andere bewoners wordt een onderzoek ingesteld.

Veldhoven: Aanhoudingen na gewapende overval

Donderdagmiddag rond 14.00 uur zijn op de Meerveldhovenseweg drie inwoners van Waalre aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij een overval op een tankstation aan de Sterrenlaan in Veldhoven. Het gaat om een 17-jarige jongen, een 18-jarige man en een 20-jarige vrouw. Kort voor 14.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee gewapende mannen met bivakmutsen op een gewapende overval hadden gepleegd op het tankstation. Daarna gingen ze er vandoor in een gereedstaande personenauto, die werd bestuurd door een derde persoon. Een getuige die dat had zien gebeuren is achter de auto aan gegaan en heeft ondertussen de politie gewaarschuwd. Na een achtervolging kon de auto op de Meerveldhovenseweg tot stoppen worden gedwongen. De drie inzittenden zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het is nog onbekend of de daders iets hadden buitgemaakt.

Son: Inbraken in woningen

In de nacht van woensdag op donderdag is bij vier woningen ingebroken. Uit een woning aan de Seinelaan verdwenen geld en een mobiele telefoon. Dat gebeurde nadat een bovenlicht van de achterdeur was opengebroken. Uit een andere woning aan de Seinelaan werden een portemonnee met 15 euro, een mobiele telefoon en autopapieren weggehaald. De achterdeur was opengebroken. Ook bij een woning aan de Scheldelaan werd de achterdeur opengebroken, waarna een mobiele telefoon werd ontvreemd. En uit een woning aan de Rhonelaan verdwenen een laptop, een digitale camera en een portemonnee met 40 euro en (bank)pasjes. Dat gebeurde nadat het bovenlicht van de achterdeur was opengebroken.