Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving donderdag 22 juli

Den Helder 22-07-2004 - 16.00 uur

Gewond na aanrijding

Sint Maartensvlotbrug, woensdag 21 juli 2004.

Woensdagmiddag om 15.50 uur is een 11-jarige fietser gewond geraakt nadat hij door een vrachtauto werd aangereden op de kruising Rijksweg/Zeeweg in Sint Maartensvlotbrug. De jongen, woonachtig in Wierden, reed over het fietspad langs de Zeeweg vanuit de richting Sint Maartenszee. Op het kruispunt met de Rijksweg gaf hij geen voorrang op de voor hem van rechts komende vrachtwagenchauffeur waarna het ongeval ontstond. De jongen is met een gebroken bot in zijn voet en een gebroken elleboog naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Bellers bekeurd

Schagerbrug/Schagen, woensdag 21 juli 2004.

Woensdagmiddag en avond zijn negen automobilisten bekeurd niet niet-handsfree aan het bellen waren in de auto. Ook zijn drie automobilisten bekeurd die te hard reden. De controle was op de Rijksweg in Schagerbrug en de Westerweg, Sportlaan en A. Mauvestraat in Schagen.

Onder invloed in de auto

De Cocksdorp, woensdag 21 juli 2004.

Woensdagavond is een 75-jarige automobilist bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Slufterweg in De Cocksdorp op Texel. De man blies 420 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Diverse bekeuringen op bromfiets

Den Helder, woensdag 21 juli 2004.

Woensdagavond heeft een veertienjarig meisje uit Den Helder diverse bekeuringen gehad op de Middenweg in Den Helder. Zij reed nog geen zestien jaar- op een bromfiets zonder helm en zonder bromfietscertificaat. Haar vriend, een zestienjarige jongen uit Den Helder, zat zonder helm achterop en kreeg hiervoor ook een bekeuring.

Woninginbraak

Den Helder, donderdag 22 juli 2004.

Donderdagnacht is er ingebroken in een woning aan de Jekerstraat in Den Helder. De inbrekers zijn binnengekomen door een raampje aan de achterzijde van de woning te forceren. Het is nog onbekend wat er weg is.

Den Helder, donderdag 22 juli 2004.

In dezelfde nacht is er ingebroken in een woning aan het Kruiszwin in Den Helder. Hierbij zijn twee computers weggenomen. De inbrekers zijn binnengekomen door een raamkozijn open te breken.

Bromfietscontrole

Den Helder, donderdag 22 juli 2004.

Donderdagmiddag zijn drie bromfietsers bekeurd wegens het rijden zonder helm op de Middenweg en de Polderweg in Den Helder.