Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving donderdag 22 juli

Hoorn 22-07-2004 - 16.00 uur

Daders openlijke geweldpleging aangehouden

Twisk, woensdag 30 juni 2004.

Op woensdagavond 30 juni 2004 omstreeks 23.45 uur reed een 19-jarige vrouw in een personenauto over de Dijkweg in Twisk. Bij haar in de auto zaten haar 20-jarige vriend, zijn broer (16 jaar) en zijn vader (45 jaar). Allen waren afkomstig uit Alkmaar.

De auto werd gevolgd door een personenauto, die dicht op de bumper reed. Nadat de Alkmaarse even haar remlichten had laten branden, haalde de auto haar in. Vervolgens moest de Alkmaarse steeds verder afremmen omdat de auto voor haar steeds langzamer ging rijden. Uiteindelijk werd zij klemgereden. Uit de voorste auto kwamen vijf mannen die direct bierflesjes naar de auto begonnen te gooien. Toen de vader en zijn twee zoons uitstapten, kreeg de vader een bierflesje tegen zijn hoofd. Ook ontstond er een vechtpartij. De jongste zoon kwam hierbij op de weghelft voor tegemoet komend verkeer terecht. Hier werd hij aangereden door een personenauto die langs reed. De jongen liep daarbij been- en hoofdletsel op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Na de aanrijding gingen de verdachten er in hun auto vandoor.

Aan de hand van het kenteken konden de verdachten worden achterhaald. Het ging om vier mannen in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar oud, afkomstig uit Kreileroord en Wieringerwerf. Zij konden op 19, 20 en 21 juli worden aangehouden en voor verhoor worden overgebracht naar het politiebureau. De verdachten verklaarden juist door de Alkmaarders te zijn uitgedaagd.

Gewonden na botsing

Zwaagdijk, donderdag 22 juli 2004.

Donderdagmiddag even na 13.00 uur zijn twee mensen gewond geraakt bij een ongeval op de Westfrisiaweg in Wervershoof. Een 34-jarige bestuurder van een bestelbus uit Zwaagdijk reed over de Noorderboekert vanuit de richting Westwoud en wilde de Westfrisiaweg oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de van rechts komende 33-jarige automobilist uit Hoogkarspel waarna een botsing ontstond. De 33-jarige automobilist en een 27-jarige vrouwelijke inzittende uit Hoogkarspel zijn beide met nekletsel naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. De bestuurder van de bestelbus is met nekletsel naar het MCA in Alkmaar overgebracht. De afslag naar Hauwert is enige tijd afgezet geweest.

Rijbewijs kwijt na hard rijden

Wervershoof, woensdag 21 juli 2004.

Woensdagmiddag rond 17.00 uur is een 22-jarige automobilist uit Bovenkarspel zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij meer dan 160 kilometer per uur over de Markerwaardweg ter hoogte van Wervershoof reed. Daar geldt een maximum van 80 kilometer per uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Woninginbraak

Hoogkarspel, donderdag 22 juli 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan het Kerkeland in Hoogkarspel. De inbrekers zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren. Er zijn een Playstation en een aantal mobiele telefoons ontvreemd.