Praktijkonderzoek Veehouderij

Maatschap Duijndam wint Melker van Morgen Award 2004

Maatschap Jan en Mieke Duijndam uit Delfgauw is de winnaar geworden van de Melker van Morgen Award 2004.
De prijs is een initiatief van het Praktijkonderzoek van de Animal Sciences Group en werd vandaag uitgereikt bij het 75-jarig jubileum van Praktijkcentrum Aver Heino aan een veehouder die duurzaamheid op een vernieuwende manier heeft ingepast in de bedrijfsvoering. Jan en Mieke Duijndam ontvingen de prijs, een plaquette en een geldbedrag, uit handen van Siemjan Schenk, voorzitter van de vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland.

Schenk was voorzitter van de jury en had samen met Loes van Ruijven (Voorzitter Stichting Vrienden van het Platteland), Gerrit Bossink (Bedrijfsdeskundige Gibo Groep) en Teunis Jacob Slob (voorzitter Natuurlijk Platteland Nederland) drie genomineerden en een winnaar geselecteerd.
De jury typeerde de drie genomineerden als: `ondernemers die goed kijken wat er in hun omgeving gebeurt en daar iets mee doen. Ze zijn pro-actief ingesprongen op veranderingen en bedreigingen creatief weten om te zetten in kansen. Hierin kunnen ze een bron zijn van inspiratie voor de melkveehouderij in Nederland. Het volledige juryrapport vindt u hier.


---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 12-07-2004 11:50.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl