Ordina Beheer NV

Outsourcing backoffice Staalbankiers aan Ordina definitief

Outsourcing backoffice Staalbankiers aan Ordina definitief Staalbankiers en Ordina hebben vandaag een definitief akkoord bereikt over de overdracht aan Ordina van backoffice- en IT-activiteiten van Staalbankiers. Het voornemen voor deze transactie werd op 24 maart 2004 aangekondigd.

De overdracht is vanuit de positie van Staalbankiers ingegeven door een begin dit jaar ingezette herstructurering. Deze leidt er onder meer toe dat dit bedrijfsonderdeel van Achmea zich volledig richt op private banking. De propositie van Ordina biedt Staalbankiers de ruimte om zich te concentreren op het klantcontact en commerciële slagkracht, terwijl de backoffice en IT-activiteiten optimaal toegesneden worden op de nieuwe situatie. Voor Staalbankiers biedt deze oplossing de gewenste flexibiliteit alsmede belangrijke kostenvoordelen. Voor Ordina biedt de overname van de backoffice- en IT-activiteiten van Staalbankiers de mogelijkheid om vergelijkbare diensten ook voor andere bancaire instellingen te gaan verrichten. Ordina richt zich daarbij in het bijzonder op middelgrote en kleinere banken in Nederland.

Met de overdracht van de activiteiten aan Ordina zullen per 1 augustus aanstaande circa 84 medewerkers van Achmea bij Ordina in dienst treden. Met de vakbonden is overeenstemming bereikt over het Sociaal Protocol. Toezichthoudende instanties en betrokken medezeggenschap zijn eveneens akkoord met de overdracht.

Het contract met Staalbankiers heeft een looptijd van zeven jaar met een omzetvolume over de totale looptijd van circa EUR 100 miljoen inclusief BTW. In het tweede halfjaar van 2004 zal de transitie van de backoffice en bijbehorende IT-systemen plaatsvinden en zal de transactie een omzetbijdrage leveren van circa EUR 7 miljoen inclusief BTW. Mede gezien de transitie en de daarmee samenhangende (opstart)kosten wordt van deze activiteit in de tweede helft van 2004 nog geen positieve bijdrage aan de winst van Ordina verwacht. Op 24 augustus aanstaande publiceert Ordina N.V. haar halfjaarresultaten.

Over Ordina
Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen (2003) een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Ordina profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & Development, Application Management, Technical Automation en Infrastructure Solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt circa 3.450 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.