MKB-Nederland

22-07-2004
Ook Nederlandse bedrijven willen gunstige voorwaarden (Persbericht, In de Media)

Het verlenen van privileges aan bedrijven die de belastingdruk in ons land te hoog vinden, moet niet worden beperkt tot buitenlandse ondernemingen. Ook Nederlandse mkb-bedrijven ondervinden deze remmende factor op hun economische vooruitgang. Dat stelt MKB-Nederland in een reactie op de berichten onlangs dat staatssecretaris Van Gennip bereid zou zijn gunstige voorwaarden te onderhandelen met McAfee.

De softwarefabrikant dreigt Nederland te verlaten. Volgens de bewindsvrouw hebben in het recente verleden ook twee andere internationale bedrijven gunstige voorwaarden bedongen om in in ons land te blijven. MKB-Nederland wil van haar weten welke middelen zijn ingezet hiervoor. Daarnaast stelt de ondernemersorganisatie voor deze middelen in te zetten voor alle bedrijven die de Nederlandse belastingdruk als te hoog ervaren.

Het is de staatssecretaris aan te prijzen dat ze aandacht heeft voor een gunstig vestigingsklimaat. Echter, het probleem van de hoge belastingdruk beperkt zich niet tot internationale bedrijven. Ook reguliere Nederlandse (mkb-)ondernemingen ervaren dit. De inzet van begunstigend beleid moet daarom breder en gelijkwaardiger zijn.

Voor meer informatie :
040721_mkb-bedrijven willen zelfde privileges.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2003 | Disclaimer |