Ingezonden persbericht


PERSBERICHT d.d. 21 juli 2004

Eerste finale NK Schatgraven in Attractiepark Cape Holland

Op donderdag 22 juli vindt de allereerste finale plaats van het Nationaal Kampioenschap Schatgraven op Attractiepark Cape Holland. Diverse kinderen in de leeftijd tussen de 3 en de 12 jaar hebben de afgelopen weken een felbegeerde finaleplaats bemachtigd. Dagelijks konden bezoekers van Nederlands nieuwste attractiepark een finaleticket vinden in één van de vele schatten die in het park verborgen zijn. Attractiepark Cape Holland is de perfecte locatie voor de finale. Alles draait hier namelijk om de tijd van de VOC en piraten. Gedurende de finale worden de kinderen niet alleen getest op hun graafkwaliteiten maar ook op hun kennis van piraten, de geschiedenis van de Nederlandse zeehelden en de VOC. Cape Holland heeft de intentie om van het Nationaal Kampioenschap Schatgraven een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Op zoek naar de schat
Van zaterdag 10 juli tot en met dinsdag 20 juli vonden de voorrondes plaats van het N.K. Schatgraven. Iedere dag maakten kinderen tot 12 jaar kans op een felbegeerde finaleplaats. Kinderen kunnen zich in Attractiepark Cape Holland als piraat verkleden en vervolgens op zoek gaan naar de schat. Op de schatkaart staat aangegeven waar de schat in het park in te vinden zou zijn. Tijdens de jacht naar de schat beleven kinderen spannende avonturen. Zo ontdekken zij Pirate Village, het domein van de piraten, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Tijdens een bezoek aan de Hurricane, de grootste nautische simulator van Nederland, ontdekken ze waarom de zeelieden van de VOC. in die tijd bang waren voor stormen en piraten. Ook komen ze in de VOC Wonderwalk te weten hoe een schip in die tijd gebouwd werd. Hoogtepunt van de ontdekkingstocht is een bezoek aan het grootste VOC-schip in Nederland, de Prins Willem. Dit schip ligt afgemeerd aan de kade van Attractiepark Cape Holland. Tijdens hun ontdekkingstocht kunnen ze 'oog in oog' komen te staan met de laatste kapitein van dit schip, Adriaan van Leene of de leider van de piraten, Simon de Zwarte.

Piraten en schatten
Piraten zijn onlosmakelijk verbonden met schatten. In de Gouden Eeuw hadden de piraten het vooral gemunt op de handelsschepen van de VOC. De zeerovers beschikten over kleine en snelle schepen waarmee ze vaak een snelle en verrassende aanval uitvoerden. De buit die zij meenamen, verstopten zij vaak op afgelegen eilanden. Ook zonken vele piratenschepen en koopvaardijschepen waardoor er veel grote schatten nu nog op zeebodem liggen.

Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland kan men bellen met tel: 0223-674010. Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl.