Numico NV

Persbericht

Numico tekent strategische overeenkomst met ZEVEX inzake klinische voedingspompen

Zoetermeer, 22 juli 2004 ­ Koninklijke Numico N.V. maakt bekend een strategische productie-, distributie- en onderhoudsovereenkomst te hebben gesloten met ZEVEX International, Inc. Krachtens de voorwaarden van de overeenkomst gaat ZEVEX op exclusieve basis voor de divisie Klinische Voeding van Numico de productie en het onderhoud van alle enterale voedingspompen verzorgen. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, met stilzwijgende verlening.

Numico draagt de verantwoordelijkheid voor productie en onderhoud van haar enterale klinische voedingspompen over aan ZEVEX, marktleider gespecialiseerd in enterale voedingspompen. De bewezen innovatiekracht en de jarenlange productie-expertise van ZEVEX op het gebied van enterale voedingspompen voorzien Numico van een hoogwaardige, specialistische partner die nodig is om de kwaliteit van productie en onderhoud van enterale voedingspompen in de toekomst te continueren en te verbeteren. De divisie Klinische Voeding van Numico wordt de exclusief distributeur van ZEVEX enterale voedingspompen in meer dan 30 markten buiten Noord-Amerika.

In lijn met de strategische doelstelling van Numico om een snelgroeiende onderneming met hoge marges in gespecialiseerde voeding te worden, stelt deze strategische overeenkomst Numico in staat zich verder te richten op de productie, marketing en verkoop van gespecialiseerde klinische voedingsproducten.

ZEVEX International, Inc. is een beursgenoteerde vennootschap (NASDAQ: ZVXI) op het gebied van medische producten. De divisie Therapeutics brengt enterale toedieningsapparatuur op de markt die regelmatig met prijzen onderscheiden worden. De divisie Applied Technology ontwerpt en produceert geavanceerde medische componenten en systemen voor de divisie Therapeutics, alsmede voor andere medisch-technologisch bedrijven (www.zevex.com)

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 10.500 medewerkers in dienst (www.numico.com ).

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 79 353 9931 Koninklijke Numico N.V. Investor Relations tel. +31 79 353 9003 0423


---- --