Persberichten

Regio 22-07-2004

Noordwijk Aanrijding met veel schade Een 18-jarige automobiliste uit Hilversum vergat op woensdag 21 juli rond 16.35 uur op de Quarles van Uffordstraat nabij de Prins Bernhardstraat en de Albert Verweystraat het verloop van de weg te volgen, reed een verkeersheuvel op, ramde daar twee verkeerszuilen en een verkeersbord en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een dubbele lichtmast. Zowel de auto als het straatmeubilair raakten daarbij zwaar beschadigd. De vrouw bleef ongedeerd. Een 17-jarige vrouw uit Heemstede die bij haar in de auto zat klaagde over haar nek. Ambulancepersoneel bekeek de vrouw. Zij hoefde niet naar een ziekenhuis. Het ongeval kon ontstaan omdat de Hilversumse druk in gesprek was met de Heemsteedse en daarbij vergat met de bocht mee te sturen.

Noordwijk Politie onderzoekt brandstichting auto De politie onderzoekt een vermoedelijke brandstichting van een Subaru. De auto van een inwoner uit Voorhout stond geparkeerd op het parkeerterrein van het Bollenbad aan de Nieuwe Zeeweg. Op donderdag 22 juli rond 01.20 uur brandde de auto volledig uit.

Rijnsburg Gewapende overval op benzinestation Op woensdagavond 21 juli rond 21.50 uur vond een gewapende overval plaats op een benzinestation aan de Oegstgeesterweg. Twee nog onbekende jongemannen bedreigden de 19-jarige pompbediende uit Rijnsburg met een vuurwapen en haalden vervolgens de kassa leeg. Vervolgens zijn de overvallers lopend vertrokken. De politie zette een klopjacht in op de overvallers. Daarbij werd ook een politie helikopter ingezet. Tot op heden zijn de overvallers nog spoorloos gebleven. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Rijden onder invloed (2x) De politie hield woensdag 21 juli rond 14.30 uur op het Ina Boudier Bakkerplein een 57-jarige automobilist uit Leiden aan als verdachte van het rijden onder invloed. Agenten controleerden de man nadat zij zagen dat hij een geparkeerde politieauto licht raakte en vervolgens doorreed. In 1e instantie probeerde de man nog uit de handen van de agenten te blijven door snel achteruit te rijden. Bij die manoeuvre reed hij bijna een gezin omver. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man en hielden hem aan. De ademanalyse gaf als uitslag 1170 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Op donderdag 22 juli rond 02.25 uur zagen agenten een automobilist vanaf de Kaasmarkt de Hooigracht oprijden. Daarbij had de naar later bleek 43-jarige man uit Leiden nagenoeg de gehele Hooigracht nodig. Op de Lammenschansweg lukte het de agenten om de automobilist te laten stoppen. Zij roken een alcohol bij de man en hielden hem aan als verdachte van het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf als uitslag 520 ug/l (limiet 220 ug/l) Ook bleek de verdachte te rijden zonder rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.