Politie Flevoland

Overval Enschedepad opgelost

Almere 22-07-2004 - De politie heeft de gewelddadige overval op een
73-jarige Almeerder opgelost. Drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. Ze zullen zich na de zomer voor de rechter moeten verantwoorden.

Overval

De 73-jarige Almeerder is op 10 april s nachts in zijn woning overvallen door drie inbrekers. Ze bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en namen diverse goederen mee, waaronder een breedbeeldtelevisie. De Almeerder wist het huis uit te vluchten, maar werd door een van de verdachten achterna gezeten en geschopt.

Hulp buurtbewoner

Een buurtbewoner hoorde hulpgeroep en ging naar buiten om achter de daders aan te gaan. Toen de man die het slachtoffer schopte de buurtbewoner zag, ging hij er snel vandoor. De buurtbewoner heeft zich vervolgens ontfermd over het slachtoffer dat de grond lag. Na de beroving moest het slachtoffer voor onderzoek naar het Flevoziekenhuis worden overgebracht. Hij heeft door de schoppen die hij kreeg nu nog steeds last van zijn rechter zij.

Onderzoek

De politie formeerde een team van vier rechercheurs. De technische recherche deed een uitgebreid sporenonderzoek. Half mei schakelde het rechercheteam het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht in om de daders op het spoor te komen. In de uitzending werd een afbeelding van de gestolen televisie getoond. Aan de hand van deze uitzending kwamen enkele tips binnen.

Aanhoudingen

Eind mei kon de politie drie Almeerse mannen aanhouden op verdenking van het plegen van de overval. Deze drie verdachten twee Almeerders van 18 jaar en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats blijven in ieder geval totdat de zaak voor de rechter komt ingesloten in een huis van bewaring.

De proforma-zitting vindt plaats op 31 augustus aanstaande. De zaak zal dan op 16 november inhoudelijk worden behandeld. De gestolen televisie is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar.