Ingezonden persbericht


Credit Suisse kiest voor Ubizen Managed Security Services

Ubizen OnlineGuardian basis voor monitoring van Intrusion Detection-systemen van wereldwijde financiële dienstverlener

MIJDRECHT - 22 juli 2004 - Ubizen (Euronext: UBIB), de wereldwijd toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions (MSS), heeft een driejarig contract getekend met Credit Suisse voor Ubizen OnlineGuardian Managed Security Services. Credit Suisse Group is een vooraanstaande, wereldwijd opererende financiële dienstverlener waarvan het hoofdkantoor in Zürich gevestigd is. De Ubizen OnlineGuardian-diensten zullen de Intrusion Detection-systemen (IDS) monitoren, die de ICT-infrastructuur van Credit Suisse beveiligen. Voor de levering van de diensten werkt Ubizen nauw samen met zijn Zwitserse partner ComProSec.

IDS wordt op grote schaal ingezet voor het detecteren van ongewenste, incorrecte en schadelijke activiteiten. Deze systemen identificeren schadelijk netwerkverkeer door middel van technieken die statistische onregelmatigheden en afwijkingen signaleren en patronen vergelijken. IDS is een aanvulling op traditionele beveiligingsmethodes zoals firewalls, virtual private networks (VPN) en antivirussystemen. Hoewel IDS zeer effectief is, genereert het vaak grote hoeveelheden 'false positives', waarbij legitiem verkeer ten onrechte als schadelijk wordt bestempeld.

"Het monitoren en afstemmen van een netwerk van Intrusion Detection-systemen vereist veel expertise, gespecialiseerde technologie en een efficiënte gang van zaken op elk moment van de dag", zegt Ralph Holbein, Chief Information Security Officer van Credit Suisse. "Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner voor managed security services . Na een grondige selectieprocedure hebben we voor Ubizen gekozen. Doorslaggevende redenen waren de kwaliteit van de Ubizen OnlineGuardian-diensten, de uitgebreide ervaring met het monitoren van complexe IDS-netwerken en de mogelijkheid om de oplossing zeer flexibel af te stemmen op onze specifieke behoeften. Bijvoorbeeld als het gaat om het voldoen aan wet- en regelgeving voor internationale gegevensuitwisseling."

"De keuze van Credit Suisse voor onze Managed Security Services betekent voor ons een zeer uitdagend project", aldus Jan de Blauwe, Vice-President Financial Services van Ubizen. "Credit Suisse was gedurende het gehele selectieproces zeer duidelijk over de verwachte serviceniveaus en de solide processen en procedures die deze moeten ondersteunen. Deze aanpak onderstreept het hoge niveau van de beveiligingsorganisatie bij Credit Suisse. Op deze manier konden we een oplossing ontwerpen, die naadloos aansluit bij de eigen beveiligingscompetenties en -processen van Credit Suisse en die bovendien rekening houdt met de Zwitserse privacy-regelgeving voor data."

Sinds 1997 vertrouwen vele grote wereldwijde ondernemingen op de Ubizen OnlineGuardian-diensten. Deze proactieve, wereldwijde 24x7x365-diensten omvatten beheer, monitoring en ondersteuning van bedrijfskritische beveiligingscomponenten op netwerk- en applicatieniveau. Dit alles wordt ondersteund door uitgebreide Service Level Agreements (SLA). De Ubizen OnlineGuardian-diensten ondersteunen een groot aantal beveiligingscomponenten, waaronder best-of-breed firewalls, Network Intrusion Detection-systemen (NIDS), certificaten en VPN's - en zijn schaalbaar van één tot duizenden apparaten. Enkele klanten van Ubizen in de financiële sector zijn ABN Amro, Banca Lombarda, Bank Negara Malaysia, Egg, Fortis, JP Morgan Chase, KBC Securities, KBL en Thomson Financial.

Credit Suisse
Credit Suisse Group is een vooraanstaande, wereldwijd opererende financiële dienstverlener waarvan het hoofdkantoor zich in Zürich bevindt. Het bedrijf biedt privé-klanten en kleine en middelgrote organisaties private banking-diensten en financieel advies, en levert pensioen- en verzekeringsoplossingen van Winterthur. Op het vlak van investment banking ondersteunt Credit Suisse wereldwijd institutionele, corporate, overheids- en privé-klanten als financieel bemiddelaar. De aandelen van Credit Suisse Group (CSGN) zijn genoteerd in Zwitserland en als American Depository Shares (CSG) in New York. De groep heeft wereldwijd circa 60.000 medewerkers en beheert middelen ter waarde van circa 1,2413 miljard Zwitserse Franken.

Ubizen
Ubizen is de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7 beheren, monitoren en ondersteunen van beveiligingscomponenten. Het Professional Services Team is een aanvulling op Ubizen OnlineGuardian managed services en ondersteunt bedrijven bij het plannen en implementeren van beveiligingsbeleid en -infrastructuren. Daarnaast ontwikkelt Ubizen innovatieve oplossingen voor de beveiliging van applicaties.