Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

Actieve ondersteuning door ODAS Stichting voor onderzoek naar oogafwijkingen en kanker bij kinderen

Delft Instruments maakt het volgende bekend:

In 1939 heeft Oscar J. van Leer de N.V. Van Leers Optical Industry opgericht, later omgedoopt in Oldelft N.V., welke onderneming in 1990 met Enraf-Nonius gefuseerd is tot Delft Instruments N.V.

Bij zijn overlijden op 19 februari 1996 heeft Oscar van Leer bepaald dat zijn aandelenbezit in Delft Instruments ondergebracht werd in de ODAS Stichting. Deze Stichting heeft als doel:

Activiteiten van welke aard dan ook te ondersteunen


1. die erop gericht zijn om de oorzaken van een visuele handicap bij kinderen en

jonge mensen te trachten te ontdekken, te onderzoeken en te voorkomen dan

wel te genezen.


2. die erop gericht zijn om de oorzaken van het ontstaan van kanker op jeugdige

leeftijd te trachten te ontdekken, te onderzoeken en te voorkomen dan wel te

genezen.

Zoals in het op 29 maart 2004 gepubliceerde biedingsbericht van AlpInvest is vermeld, heeft het bestuur van de ODAS Stichting, bestaande uit de voltallige Raad van Commissarissen van Delft Instruments N.V. besloten de in het bezit van de Stichting zijnde aandelen Delft Instruments aan te melden. Nu het bod geslaagd is, heeft de ODAS Stichting de beschikking over een bedrag ad EUR 8,3 miljoen. Het Bestuur van de Stichting heeft bepaald dat deze gelden besteed zullen worden geheel in lijn met het doel van de Stichting.

Te zijner tijd zullen nadere mededelingen worden gedaan over de criteria op basis waarvan organisaties en instituten een beroep kunnen doen op de ODAS Stichting.

Profiel van Delft Instruments
Delft Instruments is de houdstermaatschappij van een internationale groep ondernemingen die met technologisch hoogwaardige producten en diensten in hun respectievelijke markten veelal een leidende positie innemen. De Delft Instruments ondernemingen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden geavanceerde (precisie) hardware en software voor medische en industriële klanten.

Medische toepassingen zijn onder meer kankerbestrijding door middel van bestraling, röntgen- en ultrasound diagnostiek en digitale archieven voor röntgenfoto's. Industriële toepassingen zijn onder meer meting en beheersing van opslag en transport van olie- en gasproducten. Delft Instruments ontwikkelt specifiek op de klant afgestemde totaaloplossingen waarin software, apparatuur, onderhoud en dienstverlening geïntegreerd worden aangeboden.

Delft Instruments telt ongeveer 1200 medewerkers. De onderneming realiseerde in 2003 een winst van EUR 10,4 miljoen bij een omzet van EUR 237 miljoen.

Raad van Bestuur Delft, 22 juli 2004

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Delft Instruments:
E.H. de Groot, Voorzitter van de Raad van Bestuur
Tel: 015 260 1206
Email: ehdegroot@delftinstruments.nl

www.delftinstruments.com


---- --