Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 22-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhoudingen na tip via M

AMERSFOORT - Eind april vond op de Utrechtseweg een beroving onder bedreiging met een vuurwapen plaats. Met behulp van een binnengekomen tip bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kon een aantal verdachten worden aangehouden.

Op maandag 26 april, rond 23.35 uur, liepen na een bioscoopbezoek een 24-jarige man uit Kudelstaart en zijn vriendin naar de parkeerplaats aan de Utrechtseweg waar zij de auto geparkeerd hadden. Toen zij in hun auto gestapt waren, werden zij plotseling omsingeld door een groepje mannen. De bestuurder werd door één van de daders met een vuurwapen bedreigd. De andere daders trapten tegen de auto. De man werd gedwongen zijn portemonnee met inhoud af te geven. Blijkbaar was dit niet genoeg, want kort daarop werd hij door één van de daders uit de auto getrokken en geschopt. Zijn vriendin begon te gillen, waarna de daders het hazenpad kozen. Getuigen zagen de verdachten kort daarop de Bergstraat in verdwijnen.

Enkele weken later kwam via Meld Misdaad Anoniem een tip binnen, die wees in de richting van een aantal personen uit Amersfoort. Na uitgebreid politieonderzoek konden in juni en juli vijf verdachten worden aangehouden. Het ging daarbij om een 22-jarige en een 32 jarige man uit Amersfoort en mannen van 21, 22 en 25 uit respectievelijk Baarn, Hoogland en Soest. In eerste instantie ontkenden zij hun betrokkenheid, doch geconfronteerd met het door de politie verzamelde bewijs konden zij er niet meer omheen en bekende ieder zijn aandeel in de zaak. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw bestolen

AMERSFOORT Op woensdag 21 juli werd een bejaarde vrouw van haar jas bestolen.

Rond 13.40 uur liep een 88-jarige vrouw uit Amersfoort met haar rollator over de Paulus Buijslaan. In verband met de warmte had zij haar jas met daarin haar portemonnee in het mandje van haar rollator gelegd. Zij stopte bij een pand aan de Paulus Buijslaan en wilde het mandje met de jas van de rollator halen. Vervolgens zag zij dat iemand de jas uit het mandje griste en ermee wegrende in de richting van de Utrechtseweg.

Signalement van de verdachte:

Man van ongeveer 1.65 meter, normaal postuur, donker kort haar, normaal postuur. Hij droeg een kort zwart jack en een lichte spijkerbroek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 21 juli van 07.30 uur tot 08.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hogeweg. Dertien bestuurders werden bekeurd omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u. Tevens werd één automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.