Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

ZOMERTERRAS MAAKT EERSTE ACTS BEKEND!

LUNATICS en BOBAN MARKOVIC ORKESTAR in 1e weekend

OPROEP AAN MUZIKANTEN!POPTERRAS OP HET ZOMERTERRAS IN VLAARDINGEN

De eerste acts zijn geboekt voor het Zomerterras in Vlaardingen dat op 22 juli begint in 't Hof/Oranjepark. Op 23 en 24 juli spelen The Lunatics hun voorstelling Wandermen. Geïnspireerd door de vele trektochten de afgelopen jaren over de hele wereld (o.m Brazilië, Frankrijk, Italië, Mexico, Polen, Tunesië en Zuid-Afrika), hebben de theatermakers uit Den Bosch nu een mobiele straatvoorstelling gemaakt die speciaal over 'reizen' gaat.

'Wander' betekent zwerven, dolen en afdwalen, maar ook ijlen en dagdromen. Wandermen is een poëtische en rauwe straattheatervoorstelling waarin 3 nomadische figuren met te veel jengelende baby's en een minireuzenrad vastberaden een stad of dorp binnentrekken. De stoet houdt het midden tussen een troep wereldvreemde kermisklanten en een hedendaagse nomadenstam. Het minireuzenrad functioneert als 'zoethoudertje' voor de baby's en bepaalt de route van de mannen. Zodra het bizarre mobiel stilvalt, veroorzaakt dit een luidkeels protest bij de kleintjes. Voor de mannen is het echter het teken dat er werk aan de winkel is. Het conflict tussen de mannen die hun plicht willen doen en de baby's die niet zonder het ritme van het ronddraaiende rad kunnen, ontaardt iedere keer weer in een felle strijd waarbij de locatie uiteindelijk met de meeste littekens achterblijft.

The Lunatics

Boban Markovic Orkestar geeft op 24 juli acte de présènce op het Zomerterras. De Serviër Boban Markovic is een van de beste trompetspelers ter wereld en mocht ook Miles Davis tot zijn fans rekenen. Het Boban Markovic Orkestar bestaat uit een elfkoppig orkest dat samen met Bobans' trompetspel en zang een wilde, ritmische zigeunerbrassband vormt. Een combinatie van traditionele zigeunermuziek, funk, klezmer en jazz, uitzonderlijk strak en loepzuiver gespeeld en onbedaarlijk dansbaar. Van pastorale blaaskapelklanken naar rockcitaten en via oriëntaalse accenten naar Lalo-Schifrin-achtige filmmuziek, aangevuld met Balkanbruilofthoempa en een nummertje gekke-geluiden-op trompet, dat is Boban Marovic ten voete uit.

Boban Markovic Orkestar

POPTERRAS

Het Zomerterras initieert een tijdelijke locatie voor popmuziek in 't Hof. Tijdens de weekenden van het Zomerterras zal op zaterdagmiddag gelegenheid zijn voor bands uit Zuid-Holland deel te nemen aan een wedstrijd, waarbij het publiek de uiteindelijke winnaar zal bepalen. Er zijn al vele popprijzen in Nederland, maar het Zomerterras pakt het net even anders aan. Tijdens de voorrondes, die plaatsvinden op 24 en 31 juli en 7 augustus tussen 13.00 en 17.30 uur bepaalt het publiek door middel van een stembiljet, dat te koop is voor ¤ 2,00, wie de winnaar van de voorronde wordt. Van elk verkocht stembiljet van ¤ 2,00 krijgt de winnaar ¤ 1,00. Aan de band die tweede wordt, wordt ¤ 0,50 uitgekeerd. De resterende ¤ 0,50 is bestemd voor een structurele voorziening voor popmuziek in Vlaardingen. De finale vindt plaats op 14 augustus 2004. Bands kunnen zich nog inschrijven tot 1 juli door materiaal op te sturen naar Stichting Zomerterras, o.v.v. Popterras, Hoogstraat 202 A, 3131 BR Vlaardingen. Bands dienen uit Zuid-Holland afkomstig te zijn. Coverbands zijn in principe uitgesloten van deelname, echter zeer bijzondere interpretaties kunnen wellicht wel in aanmerking komen.

Het Zomerterras beschrijven in één zin is niet eenvoudig. Een muziek- en cultuurfestival met voor elk wat wils en voor alle leeftijden? Het gezelligste evenement van Vlaardingen met 4 weekenden lang muziek, theater, cultuur en vermaak voor jong en oud? Het leukste feestje van Vlaardingen dat een 7,7 kreeg in de meest recente stadspeiling? Een succesformule? 4 weekenden lang theater, muziek, cultuur en vermaak voor jong en oud met een afwisselend programma dat uiteen loopt van volledig onbekend, maar veelbelovend, oude rotten uit het vak en nog steeds veelbelovend, spectaculair locatietheater, kindertheater, klassieke muziek, ska, reggae, afrikaans, hiphop, salsa? Een openluchtcafé? Wie zal het zeggen.

Meer informatie volgt, via de website www.zomerterras.nl, nieuwsbrieven op persberichten.

Data Zomerterras:

22 juli 2004 t/m 14 augustus 2004.

Donderdagavond: Filmterras

Vrijdagavond: Muziek, theater

Zaterdagmiddag: Popterras

Zaterdagavond: Muziek, theater

Zondagochtend (12.00): Zomerterras Klassiek

Zondagmiddag (13.00): Kinderterras

Zondagmiddag (15.00): Muziek

EINDE PERSBERICHT