Gemeente Stein


Bekendmaking nieuwe locatie
15-07-2004
Bekendmaking nieuwe locatie
Bekendmaking nieuwe locatie gemeentehuis
Inspraakronde vrijstelling artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de bouw van een nieuw gemeentehuis bij de Stadhouderslaan te Stein

In de vergadering van 18 december 2003 heeft de gemeenteraad besloten een onderzoek in te laten stellen naar de mogelijkheden om een nieuwe huisvesting te realiseren voor het totale gemeentelijke apparaat.

Twee varianten zijn daarbij nader bekeken, te weten:
· Verbouw van het voormalige kantoorgebouw van Superconfex op het bedrijventerrein Kerensheide, aan de Mauritsweg te Stein;
· Nieuwbouw nabij de Stadhouderslaan te Stein.

In een recent overleg hierover met de provincie is gebleken dat de inpassing van het gemeentehuis op een bedrijventerrein naar de mening van de provincie Limburg minder gewenst is. Mede naar aanleiding hiervan is op 8 juli jl. door de raad besloten de locatie voor het nieuwe gemeentehuis te bepalen bij de Stadhouderslaan te Stein.

Locatie
De locatie waar het gemeentehuis is gepland, ligt aan de noordzijde van de Stadhouderslaan, tegenover het gebouw waar brandweer en algemene dienst zijn gehuisvest, in de directe nabijheid van zalencentrum Vivaldi en (de parkeer-plaats bij) zwembad Steinerbos, zoals aangeven op de tekening.

Beschrijving bouwplan
Het door Gulikers Architecten te Maastricht ontworpen gebouw beslaat een oppervlakte van ca. 60 bij 40 meter, en omvat twee bouwlagen. Daarbinnen zullen alle noodzakelijke voorzieningen voor publiek, bestuur en medewerkers worden ondergebracht.

De hoofdentree naar het gebouw en de ontsluiting van het terrein is vooralsnog aan de Stadhouderslaan voorzien. Voor dit planonderdeel en de wijze waarop in de behoefte aan parkeerruimte wordt voorzien, is nog nader onderzoek vereist. Als dit resulteert in wijzigingen in het ontwerp zal dit worden bekendgemaakt.

Ter inzage legging
Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan. Daarom dient op basis van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te worden verleend. Aan deze vrijstellingsprocedure gaat een inspraakronde vooraf. In dat kader ligt het plan vanaf donderdag 22 juli a.s. zes weken lang ter inzage, tijdens de openingstijden, in het Infocentrum in de hal van het gemeentehuis.

Tijdens deze termijn kunnen inwoners en in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen schriftelijk of mondeling een zienswijze inbrengen. Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: burgemeester en wethouders van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge reacties kunnen worden ingebracht bij H. Curvers van de Afdeling Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, tel: 046-4359235.

Degene die een zienswijze naar voren heeft gebracht wordt desgewenst in de gelegenheid gesteld deze toe te lichten in een hoorzitting met de wethouder ruimtelijke ordening. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken verzoeken wij dit bij het indienen van uw reactie kenbaar te maken.

Van de inspraakreacties wordt een eindverslag opgesteld dat ter kennis wordt gebracht van de insprekers en de gemeenteraad.