Gemeente Moerdijk


HULDIGING DARTKAMPIOENEN

Wethouder H. van Brenkelen huldigt op donderdag 22 juli om 19.30 uur dartteam ´t Vossehol uit Willemstad. Het team, bestaand uit Mikel van Maastrigt, Kees Slokkers, Danny Steijn, Geert van Beek, Peter de Rooij, Ed van Wijk, Theo de Jong en Frans Harmsen, werd kampioen tijdens de Nationale Eredivisie Kampioenschappen in Loosdrecht.

Dit jaar wonnen de darters, evenals vorig jaar, in de regionale competitie de beker en mocht de Roosendaalse Dart Federatie vertegenwoordigen op de Nationale Bekerkampioenschappen. Het team werd na een spannende finale Nederlands Bekerkampioen en mocht deelnemen aan de Nationale Eredivisie Kampioenschappen. Deze finale wonnen zij met 4 0 van het Friese team "Ouwe Vat", zodoende is het team het hele seizoen ongeslagen gebleven.

Bij het NK softtip darten, afgelopen maart in Veldhoven, haalden de Willemstadse darters Mikel van Maastrigt en Kees Slokkers weer Nederlandse titels. Mikel werd Nederlands Kampioen single cricket. Kees Slokkers en Mikel van Maastrigt werden Nederlands Kampioen koppel cricket. Eind mei werd de 20-jarige Mikel met het Nederlandse softtip dartteam wereldkampioen elektronisch darten in Chicago. Mikel won, samen met Alian Bouwel, Raymond Hoek en André de Ruiter, op het onderdeel "Monsters of the Midway" bij de professionals met 3 1 van een Amerikaans team. Voor Mikel was dit de tweede keer dat hij deelnam aan het WK.