Gemeente Eindhoven

Persbericht: 22 juli 2004, no. 196

Sportcomplex Eindhoven-Noord gecertificeerd als erkend praktijkleerbedrijf

Sportcomplex Eindhoven - Noord is onlangs door het Landelijk Kenniscentrum de OVDB voor een periode van twee jaar gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Dit betekent dat scholieren uit het Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs in de regio Eindhoven de mogelijkheid wordt geboden een deel van hun beroepsopleiding in de dagelijkse sport - en evenementenpraktijk te volgen. Sportcomplex Eindhoven - Noord wil hiermee jonge mensen een uitgelezen kans bieden om onder deskundige begeleiding beroepservaring op te doen in een zeer veelzijdig en dynamische omgeving.

Het gebiedsmanagement van Sportcomplex Eindhoven - Noord is trots op de certificering als erkend praktijkleerbedrijf. Henny Beekwilder, gebieds -manager, hierover: " Uitgangspunt voor ons is, dat we een goede kwaliteit van opleiding kunnen garanderen. Daarnaast hebben we bekeken of er binnen het totale sportcomplex voldoende werkplekken en projecten zijn waar de scholieren kunnen werken, leren en ervaring opdoen. Natuurlijk is het daarbij van belang, dat we voldoende goede praktijkopleiders beschikbaar hebben. Ook is er binnen ons team een ervaren praktijkcoördinator aangewezen. Ons beleidsplan voor de beroepspraktijkvorming /stage is inmiddels goedgekeurd. De uitgebreide adviezen van consulent Frans Hessel van de OVDB en de goed gedocumenteerde stukken van de OVDB hebben ons bij dit hele proces zeker geholpen".

"Wat wij concreet als praktijkleerbedrijf te bieden hebben? Wij kunnen scholieren op Sportcomplex Eindhoven - Noord op verschillende niveau' s leer - en werkervaring laten opdoen. Bijvoorbeeld bij onderhouds -of schoonmaakwerkzaamheden, bij het assisteren bij het zwemonderwijs of het houden van toezicht, of bij het voorbereiden en uitvoeren van sportactiviteiten en evenementen. Er is een ruime keuze uit particuliere en gemeentelijke accommodaties en sportverenigingen binnen ons sportcomplex waar dat zou kunnen. En dat is meteen de kracht van Sportcomplex Eindhoven - Noord. Hier is altijd wat te beleven op sportief en cultureel gebied, en we gaan serieus met elke vraag of initiatief om!"

© 2004 Gemeente Eindhoven