Attentie, toevoeging dd 6 september 2004:

De Scootmobilisten Community Nederland stelt er prijs op te verklaren, dat achteraf niet gebleken is, dat de deelnemers van het zgn "NK Scootmobiel" gedwongen zijn om hun rechten op een persoonlijke scootmobiel op te geven voor een poolscootmobiel om mee te mogen doen in Zandvoort. In onderstaand persbericht werd zulks wel geconcludeerd op grond van diverse persberichten. Bovendien ontving Scootmobilisten Community Nederland een bericht van één van de organisatoren van een scootmobieltocht, dat Ouderenhulp nog vorig jaar fel protesteerde tegen de plannen om ouderen in zorgtehuizen geen scootmobiel meer te verstrekken.

Ingezonden persbericht 22-7-2004

Scootmobilisten Community voelt zich vernederd

met nep Eerste Nederlandse Kampioenschap Scootmobiel

AMERSFOORT, 20040722 -- De Scootmobilisten Community Nederland, een los internet verband van Scootmobilisten, Scootmobielclubs en Scootmobieltochten, die hun activiteiten uitwisselen op internet groups.msn.com/ElPapamobil voelt zich zeer cynisch vernederd door Ouderenhulp, omdat die een zgn "nep" Eerste Nederlandse Kampioenschappen Scootmobiel organiseren, waar niet alleen geen van de 50.000 Nederlandse scootmobilisten, tientallen scootmobielclubs en honderden scootmobieltoerrijders aan mee mogen doen, doch alleen toegestaan is voor ouderen uit zorghuizen, die hun recht op een eigen wvg scootmobiel op moeten geven voor een scootmobielpool.


de Scootmobilisten Community beheerder Nico de Jongh uit Amersfoort beticht de ouderenhulp van domein- en naam- kaping en vrijheidsberoving.

Sinds zijn website in april 2001 van start ging, schieten de Scootmobielclubs als paddenstoel uit de grond, wordt er elke dag wel ergens een scootmobieltocht gehouden, is er zelfs al een ronde van Nederland geweest en staat een Nationale Scootmobieltocht op stapel.

Een eigen Scootmobielkampioenschap te organiseren door een van hun scootmobielclubs valt zeker onder zijn lange termijnsvisie, maar dan wordt gedacht aan een 100km maraton race met standaard wvg modellen, waar de merken, accu's, opladers en veiligheid op de proef gesteld worden.

Ook doen zij aan belangenbehartiging en protesteren fel tegen de plannen van de Gemeenten en verzorgtehuizen om bejaarde invaliden 1 of 2 scootmobielen te laten poolen.

De Jongh vindt het dan ook zeer cynisch en vernederend van de ouderenhulp om een proefproject scootmobielpoolen op Zandvoort te organiseren en het de aan zijn groep toebehorende naam " Nederlandse Kampioenschappen Scootmobiel" te geven en eist van ouderenhulp, dat zij de naam veranderen in "Nationale kampioenschap Scootmobielenpoolen".

Het is helemaal geen kampioenschap van scootmobilisten, zegt hij, maar een uitje Zandvoort voor zorgambtenaren, die de minder valide ouderen hun nieuw verworven vrijheiden mobiliteit afnemenl, om ze weer bij honderden in een bus te proppen, maar nu met 1 scootmobiel, waar ze dan om de beurt van de bus naar de tribune mogen rijden.

Schande, diefstal, cynisch, misdadig enz. zijn dan ook de reacties van zijn leden op zijn website.




Ingezonden persbericht