Ingezonden persbericht

20 juni 2004

Haarlemse Honkbalweek, Nog 4 weken..

Aanvang: Vrijdag 23 juli 2004
Einde: Zondag 1 augustus 2004
Meer informatie: www.honkbalweek.nl

Haarlemse Honkbalweek
Nog 4 weken..

Nog 4 weken en dan begint in het Haarlemse Pim Mulier honkbalstadion de 22e editie van de Haarlemse Honkbalweek. Het evenement wat iedere twee jaar gehouden wordt zal ook straks weer ruim 40.000 toeschouwers kunnen verwachten welke komen kijken naar zeer attractief honkbal. En dat mag ook wel want van de zes ploegen zullen er vijf gaan deelnemen aan de Olympische Spelen in Athene.

De organisatie kon in januari van dit jaar al melden dat ze Cuba, Italië en Japan hadden weten vast te leggen voor de 2004 editie. Vrij snel daar achterna werden Chinese Taipei en de Reno Astros vastgelegd.
De laatst genoemde is afkomstig uit Amerika. Het was de Amerikaan Jeff Calderone, voormalig speler van o.a. RCH en Kinheim, die de organisatie tipte op de klasse van dit team. Het gaat hier om een ploeg die samengesteld is uit spelers met een Major League of een Minor League verleden.

Niet alleen de organisatie maar ook vele toeschouwers die via www.honkbalweek.nl kaarten hebben gereserveerd kijken uit naar de wedstrijden van het Nederlands team. Voor bondscoach Robert Eenhoorn is het ook de testcase richting Athene. Op de finaledag van de Honkbalweek zal hij de definitieve ploeg bekend maken die meengaat naar de Olympische Spelen. Tussen de Spelen en de Honkbalweek in, spelen ze nog in Italië, wat tevens gebruikt zal worden om vast aan de warmte van Athene, een week later, te wennen.

In het in 1963 gebouwde Pim Mulier honkbalstadion zijn twee weken geleden de voorbereidingen op de komende Honkbalweek van start gegaan. Bouwlieden hebben hun intrek genomen in het stadion waar is begonnen met de bouw van de extra tribunes en de VIP-boxen voor de sponsoren.

Halverwege de maand mei is de kaartverkoop gestart. U kan de kaarten bestellen via de website, www.honkbalweek.nl. Tevens is het ook mogelijk om de kaarten te kopen bij Sporthuis Nihek en Sport N Styles - Pim Janssen Sport. De organisatie adviseert niet te lang te wachten met de aanschaf van kaarten, want net zoals in 2002 is er alweer een enorme run op de kaarten.

Afgelopen winter is er hard gewerkt aan een nieuwe website. Het is voor een ieder nu nog eenvoudiger om alles over de Honkbalweek te weten te komen. Via de website is het ook mogelijk om op een maandelijkse nieuwsbrief te abonneren, met nog meer feiten en achtergronden over het toernooi. Maar er komt nog meer aan, want tijdens het evenement kun je via de website de stand tijdens wedstrijd livel volgen. Iets wat in Nederland nog niet eerder is vertoond. Dus ga snel naar www.honkbalweek.nl voor alles betreffende de Haarlemse Honkbalweek.

---- --