AutoRai

23-7-2004

Mercedes-Benz CLS 55 AMG: kracht en uniek design

Vanaf januari 2005 levert Mercedes-Benz de CLS 55 AMG, het topmodel van de nieuwe CLS-Klasse. Dit model combineert uitzonderlijke prestaties met het unieke ontwerp van de CLS-Klasse als enige vierdeurs coupé ter wereld.

De prestaties worden bereikt dankzij de krachtige AMG V8-compressormotor. De cijfers spreken voor zich: uit een cilinderinhoud van 5,5 liter haalt de motor een vermogen van 350 kW (476 pk) en een koppel van 700 Nm. Voor de acceleratie van 0-100 km/h heeft de CLS 55 AMG daardoor slechts 4,7 seconden nodig. De topsnelheid is elektronisch begrensd tot 250 km/h. De CLS 55 AMG is voorzien van een AMG sportonderstel, een AMG remsysteem en AMG styling.

De CLS 55 AMG is uitgevoerd met de AMG SPEEDSHIFT vijftraps automatische transmissie. Daarbij kan de bestuurder kiezen uit volledig automatische schakeling of bediening met de hand via de transmissiehendel of met stuurwielschakeling via het ergonomische AMG sportstuur. Het AMG sportonderstel en het AMG remsysteem zijn aangepast aan de prestaties van de auto. De CLS 55 AMG is voorzien van een sportiever afgestelde semi-actieve luchtvering AIRMATIC DC met actieve demping. Grote geventileerde en geperforeerde remschijven zorgen voor een optimale remwerking onder alle omstandigheden.

Ook de combinatie van wielen en banden past bij het karakter van de auto. Op 18 inch AMG lichtmetalen wielen met dubbelspaaks-ontwerp zijn banden in de maten 255/40 (vóór) en 285/35 (achter) gemonteerd. De AMG styling omvat een voorbumper met grote luchtinlaten en ronde mistlampen, speciale dorpels en een opvallende achterbumper. De twee verchroomde ovale dubbele uitlaateindstukken van het AMG sportuitlaat-systeem zien er niet alleen prachtig uit, maar zorgen ook voor een fraai geluid. In de grille zijn drie zilverkleurige lamellen opgenomen. Evenals de V8-KOMPRESSOR-badges op de voorspatborden zorgt de grille voor de eigen uitstraling van de auto. De achterspoiler zorgt voor meer neerwaartse druk op de achteras.

De uitrusting van de CLS 55 AMG wordt gekenmerkt door exclusieve sportiviteit en het gebruik van hoogwaardige materialen. De bekleding van de AMG sportstoelen is geperforeerd en dubbel gestikt. Inzetstukken met Alcantara-bekleding zorgen voor meer steun bij de schouders. Voor de bekleding is hoogwaardig Nappaleder gebruikt. In het dashboard is het AMG combi-instrument aangebracht met een snelheidsmeter die loopt tot 320 km/h. De CLS 55 AMG is leverbaar vanaf 141.300,- (incl. BTW en BPM).