Ryanair

News Release

22.07.04

ryanair investeert $ 240 miljoen in basis in luton 9 nieuwe europese low fare routes vanaf eur 1,50!

Ryanair, Europa's Nr.1 low fares airline, heeft vandaag een grote uitbreiding van haar basis in Luton aangekondigd en investeert 240 miljoen dollar in 4 nieuwe Boeing 737-800 toestellen en 9 nieuwe Europese routes vanaf London Luton. De nieuwe routes gaan naar: barcelona (girona) esbjerg rome
barcelona (reus) murcia stockholm
dinard nimes venice

Ryanair is in 1986 begonnen met vluchten vanaf Londen Luton en heeft momenteel 14 dagelijkse internationale vluchten van Luton naar Dublin en Milaan. Dit jaar zal Ryanair 1,6 miljoen passagiers van en naar Luton vervoeren en de consumenten besparen daarmee EUR 90 miljoen ten opzichte van de hoge tarieven van Easyjet. Deze grote uitbreiding in routes, bestemmingen en aantal passagiers is ook goed nieuws voor de locale economie omdat daardoor 1.000 nieuwe banen extra zullen worden gecreëerd in het gebied rond Luton.

Bij het bekend maken van de uitbreiding van de basis in Luton, zei Michael O'Leary, Ryanair's CEO:

"Consumenten die de luchthaven van Londen Luten gebruiken hebben vanaf nu een echte low fares airline met tarieven aan de helft van de prijs van Easyjet, met 11 Europese bestemmingen en een onverslaanbare stiptheid, en dat is Ryanair."

"De nieuwe routes, met ongelooflijke tarieven vanaf EUR 1,50 (exclusief belasting) zijn vanaf nu beschikbaar en kunnen geboekt worden via www.ryanair.com, Europe's biggest travel website."

ryanair

easyjet

stiptheid2003*

81%

68%

gemiddeld tarief**

eur40

eur62


*bron - de officiele caa statistieken van 2003
** annual published accounts