Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 23 juli 2004

* JONGEN MET HAKMES AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 21-jarige Rotterdammer werd in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks tien over twee in zijn woning in de Tidemanstraat aangehouden, nadat hij kort ervoor een bewoner van de Schollevaartse Dreef met een hakmes had bedreigd. De jongen had een meningsverschil met het slachtoffer en ging revanche halen. Het slachtoffer was echter in staat om de centrale toegangsdeur op tijd te sluiten, waardoor de slag met het hakmes afketste op de ruit van de deur. Het mes werd aangetroffen in de keuken van de verdachte en in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Personeel van de Verkeerspolitie hield donderdagmiddag op de N15 en 's avonds op de Burgemeester Bakkerlaan in Capelle aan den IJssel. Tussen kwart over vier en kwart over vijf werd na klachten over te hoge rijsnelhedeen op de N15 gecontroleerd. Van de 861 de radarwagen passerende weggebruikers reden er 68 aanzienlijk harder dan de daar toegestane '100'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 136 km/uur.
Op de Burgemeester Bakkerlaan in Capelle aan den IJssel flitste de snelheidsradar tussen kwart voor zeven en kwart voor negen 53 van de 578 voorbijrijdende automobilisten. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 82 km/uur in plaats van '50'.


* VLUCHTENDE OVERVALLER NA VAL VAN DAK AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Vrijdagmorgen kort voor één uur hielden politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster in de Heer Nicolaesstraat een achttienjarige knaap uit Rotterdam aan, die kort tevoren met twee nog voortvluchtige mededaders een overval had gepleegd in een woning aan de Putsebocht. Daar waren drie mannen, allen gewapend met een vuurwapen, de woning binnengedrongen en hadden er van vijf in de woning aanwezige personen onder meer sieraden, geld en handtelefoons afgenomen.
De politiemensen waren in eerste instantie naar de woning gekomen na een melding over een onenigheid. Toen zij daar aanbelden vluchtten drie mannen via het dak uit de woning, die zij kort tevoren hadden overvallen. De achttienjarige knaap viel daarbij van het dak en kon worden aangehouden. De jeugdige verdachte moest naar het Erasmus Medisch Centrum worden vervoerd, waar hij direct aan een armbreuk moest worden geopereerd. Zijn mededaders zagen kans te ontkomen. In de overvallen woning werden twee vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen, die door de overvallers, toen de politiemensen aan de deur verschenen, in de haast om te vluchten werden achtergelaten.

Middaguitgave donderdag 22 juli 2004

* RECHERCHE OP ZOEK NAAR BEHULPZAME FIETSER TIJDENS BEROVING BIJ

PINNEN
ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is op zoek naar een fietser van vermoedelijk Antilliaanse afkomst, die op zaterdagavond 17 juli j.l. rond half negen op de Ruigewaard een 28-jarige Rotterdamse te hulp schoot. De vrouw stond daar bij een geldautomaat te pinnen, toen zij door een blanke man plotseling bij haar keel werd gegrepen, met een mes werd bedreigd en werd gedwongen te pinnen. Het slachtoffer, dat 160 euro afhandig werd gemaakt, maakte aan de juist voorbijfietsende man kenbaar dat zij werd beroofd. De man stapte af en achtervolgde de dader te voet, maar raakte hem uit het oog. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster wil dringend in contact komen met deze behulpzame man en verzoekt hem zich via het telefoonnummer 0900-8844 te melden.


* EENDERDE VAN AUTOMOBILISTEN TE HARD OP 'S-GRAVENDIJKWAL

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield donderdagmiddag van kwart over één tot half drie een radarsnelheidscontrole op de 's-Gravendijkwal. Van de 990 gecontroleerde weggebruikers kunnen er binnenkort 345 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.
Op de Laning in Hoogvliet hielden politiemensen van het district Zuid met de Laserpatrol tussen half tien en half één een snelheidscontrole. In totaal werden 28 bekeuringen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur in plaats van '50'. Tevens ging een bromscooterberijder op de bon voor overtreding van de constructiesnelheid. Hij werd 'geklokt' voor 73 km/uur in plaats van '30'.


* TWEE BEJAARDE VROUWEN BEROOFD OP BEGRAAFPLAATS

ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks twee uur werden op een begraafplaats aan de Slinge twee bejaarde Rotterdamse vrouwen (74 en 79 jaar) kort na elkaar beroofd kort door enkele mannen. Het 79-jarige slachtoffer, dat het graf van haar overleden man bezocht, werd beroofd van haar fietstas, waarin enkele verlichtingsartikelen zaten. De 74-jarige vrouw werd beroofd bij de ingang van de begraafplaats. Van haar werd de handtas, waarin onder meer haar portemonnee, afgenomen.
De beide vrouwen meldden de berovingen bij de beheerder van de begraafplaats. Deze alarmeerde de politie en sloot de hekken. Tijdens een onderzoek op de begraafplaats werden de berovers niet meer aangetroffen.

Ochtenduitgave donderdag 22 juli 2004