Ingezonden persbericht


David Beckham's 'blooper-bal' brengt EUR28.050 op via eBay

Legendarische voetbal eindigde niet in doel, maar belandt nu wel in Canada

Amsterdam, 23 juli 2004 - De veelbesproken veiling van de voetbal waarmee David Beckham de beslissende penalty miste tijdens het EK duel Engeland - Portugal heeft via online handelsplaats eBay maar liefst EUR28.050 opgebracht. Doordat Beckham de strafschop miste moest Engeland het EK vroegtijdig verlaten. Tijdens de daaropvolgende tiendaagse veiling werd bijna 100 keer op de legendarische bal geboden. Een Canadees bracht uiteindelijk het hoogste bod uit.

De veiling van Beckham's 'blooper bal' groeide uit tot één van de meest populaire online veilings ooit. Meer dan 1.300.000 bezoekers brachten een bezoek aan de veiling en meer dan 80 mensen, verspreid over de hele wereld, brachten een bod uit op de bal.

De geschoten bal werd tijdens de beslissende penalty opgevangen door de Spaanse voetbalfan Pablo Carral, die deze tot en met gisteren te koop aanbood op eBay. Het betreft de officiële Euro 2004 wedstrijdbal, met daarop zowel de datum van de wedstrijd - 24 juni - als het stadion waar de wedstrijd gespeeld is: stadion "Da Luz" in Lissabon.

Over eBay®
Met 105 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het eerste kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 25 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: .