Vialis
BR>

Verkeerswebsite www.traphic.nl van start: samenwerking tussen Vialis en BP.
Weggebruikers goed geïnformeerd op weg met traphic.nl

Haarlem, 23 juli 2004 - Als resultaat van een unieke samenwerking tussen Vialis Verkeer & Mobiliteit en energiemaatschappij BP, wordt de nieuwe website www.traphic.nl gelanceerd. Met de website willen BP en Vialis weggebruikers informeren over de actuele verkeersinformatie en andere mobiliteitszaken.

Traphic.nl onderscheidt zich ten opzichte van andere verkeerswebsites, omdat de informatie zowel in tekst als op kaart wordt vertoond. Tevens is het mogelijk om persoonlijke voorkeuren in te stellen op regioniveau. Ook worden camerabeelden getoond van diverse verkeersknooppunten in Nederland.

Deze nieuwe website geeft verder gedetailleerde informatie over zaken als:


- files per wegnummer

- vertragingstijden per wegnummer

- aangekondigde snelheidscontroles

- flitsmeldingen

Op traphic.nl zijn ook links opgenomen naar onder andere de BP Routeplanner (Consumentenbond, de Digitale Consument nr.4: `'goede routeplanner'') en de mobiele diensten van Vodafone, Telfort en Orange waarmee u via wap de diensten van Traphic kunt raadplegen.

Vialis en BP zullen de samenwerking in de toekomst verder uitbreiden met gepersonaliseerde diensten met betrekking tot verkeersinformatie. Gebruikers ontvangen dan via e-mail en/of sms op vooraf ingestelde tijdstippen verkeersinformatie over de route die is ingegeven