Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 juli 2004


Doetinchem - man mist chicane


een 24-jarige man uit Didam is donderdagochtend rond 07.35 uur met zijn auto op de Europaweg tegen een lantaarnpaal gebotst. Hij mist de chicane in de weg, raakte daardoor de controle over het stuur kwijt met als gevolg de botsing.


Heelweg- brommer botst achterop auto


Een 17-jarige jongen uit Heelweg is donderdagochtend omstreeks 11.45 uur achterop en auto gebotst van een 26- jarige inwoner uit Enschede. Deze laatste remde af om af te slaan en juist op dat moment keek de knul even achterom. Gelukkig liep hij geen letsel op, maar zijn bromfiets bleek behoorlijk te zijn opgevoerd en daarvoor krijgt hij een bekeuring.


Zelhem- gewond bij aanrijding


Een 75-jarige automobilist uit Doetinchem is donderdagmiddag in het ziekenhuis opgenomen toen hij met zijn auto op de kruising Nijverheidsweg / Stikkenweg in Zelhem betrokken raakte bij een aanrijding met een vrachtwagen. Het slachtoffer reed over de Nijverheidsweg en verleende op de kruising geen voorrang aan de 38-jarige bestuurder uit Wehl die daar met en vrachtwagen van links kwam. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken borstbeen op.
Tijdens het verkeer regelen werd een agent nog bijna aangereden door een 76-jarige man uit Zelhem. Deze lette meer op het geluid van zijn slecht lopende auto dan op de weg. Hij had het stopteken van de agent helemaal niet gezien, maar een tik op het dak bracht de man weer bij de realiteit van alle dag.


Borculo - drank maakt meer kapot dan je lief is !


Een 14-jarige jongen uit Borculo wilde donderdagmiddag kennelijk al met de grote mensen mee doen. Hij had van thuis en fles tequila meegenomen nar het Hambroekmeer. Ondanks aandringen van zijn vrienden om te stoppen had hij deze half soldaat gemaakt. Gevolg was dat hij onwel raakte en per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.


Neede - bromfietser loopt dubbele beenbreuk op


Een 16-jarige bromfietser uit Neede liep donderdagmiddag rond 16.55 uur een dubbele beenbreuk op toen hij bij de kruising Rondweg / Koewerdendijk werd aangereden door een 43-jarige plaatsgenoot die met zijn auto over de Rondweg reed en rechtsaf sloeg. Kennelijk had hij de jongen niet gezien. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede en beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op.


In Hengelo (Gld) liep een 16-jarige bromfietser uit die plaats ook een gebroken been op. Deze aanrijding gebeurde rond 19.45 uur toen drie bromfietser over het fietspad van de Vordenseweg uit de richting Vorden reden en geen voorrang kregen van een 30-jarige automobiliste uit Hengelo die over de Vordenseweg uit de richting Hengelo naderde en linksaf de Lankhorsterweg in reed.. Twee jongens !6 en 17 uit Hengelo) botsten tegen de auto, een derde kon een aanrijding voorkomen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd en de politie maakt proces-verbaal op.


Doetinchem - brand


De brandweer is vannacht tegen 03.20 uitgedrukt naar een brand in een tuinhuisje op het volkstuinencomplex aan de Rembrandtweg. Een gasfles zorgde nog even voor een gevaarlijke situatie, maar kon uit het huisje verwijderd worden. Het huisje brandde volledig af. Een klein half uur later bleek er aan de Braamtsweg een stapel in plastic verpakt hooi in brand te staan. De brandweer had hier meer tijd nodig om het vuur te blussen gezien de hoeveelheid brandend materiaal. De politie stelt een onderzoek in.


Lichtenvoorde - belediging


Een 46-jarige man uit Lichtenvoorde is vannacht rond 01.50 uur in zijn woonplaats aangehouden nadat hij een agent beledigde die hem op de Dijkstraat had aangesproken omdat het achterlicht van zijn fiets niet brandde. De man moest gaan lopen maar vond dit kennelijk niet nodig en in ging in discussie met de agent en hem beledigde. De maat was vol en na een proces-verbaal op het politiebureau kon hij naar bed.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --