Brussels Airlines


23/07/2004 > Charteractiviteit van SN Brussels Airlines neemt hoge vlucht

SN Brussels Airlines heeft deze zomer voor het eerst een omvangrijke charteractiviteit ontwikkeld. Tijdens de weekends van juli en augustus opereert SN gemiddeld 40 vakantievluchten. Het volgende weekeinde alleen al vliegen 16 toestellen vakantiegangers naar zonbestemmingen.

De hoofdactiviteit van SN Brussels Airlines is en blijft het aanbieden van reguliere lijnvluchten. Maar tijdens de zomermaanden en tijdens de weekends, wanneer er traditioneel vliegcapaciteit beschikbaar is, verzorgt SN ook vakantievluchten. In het verleden was deze charteractiviteit vooral beperkt tot adhoc en incentive vluchten, sinds dit jaar wordt er zeer nauw samengewerkt met reisorganisatoren in binnen- en buitenland en is een omvangrijk charterprogramma samengesteld. De charteractiviteit is een belangrijke inkomstenbron van SN Brussels Airlines geworden

Niet alleen vanuit thuisbasis Brussel maar ook vanuit Rijsel, Eindhoven, Geneve, Parijs CDG, Toulouse, Nantes, Lyon, Bristol en Newcastle verzorgt SN de hele zomer lang vakantievluchten naar de Balearen, Corsica, Sardinië, Sicilië, het Italiaanse vasteland, Kroatië en Oostenrijk. "Gemiddeld verwelkomen we elk weekeinde ruim 4.000 vakantiegangers aan boord van onze chartervluchten", zegt Patrick Dom van SN's Charter Departement. "De charterproductie ligt hoger dan verwacht."

Ondermeer touroperators Jetair, Nouvelles Frontières, CIT, Club Med, Wasteels, Frantour, Geo Découvertes en Holiday Options doen een beroep op SN. "Onze goede prijs/kwaliteit verhouding, de meertaligheid van onze bemanning, onze flexibiliteit en onze service verklaren het succes", zegt Dom. "Onze vloot laat reisorganisatoren toe om vliegtuigen van 82, 84, 97 of 132 zetels in te zetten. Bovendien bieden we het zitcomfort en de beenruimte van lijntoestellen."

Bedoeling is om de charterarctiviteit de volgende maanden verder uit te breiden. Nu al werden er contracten vastgelegd voor het winterseizoen 2004-2005..

Over SN Brussels Airlines:

SN Brussels Airlines is de Belgische full-service luchtvaartmaatschappij met zetel in Brussel die voor haar klanten de poort opent naar Europa, Afrika en de Verenigde Staten. De maatschappij, die meer dan 2000 medewerkers telt, staat borg voor meer dan 285 stipte vluchten per dag naar 53 Europese en 15 Afrikaanse steden, alsook voor 1 dagelijkse vlucht tussen Brussel en Chicago en 22 daarop aansluitende bestemmingen in de Verenigde Staten. Sinds 16 mei 2004 wordt ook een lijnvlucht Brussel - New York aangeboden. De moderne vloot van SN Brussels Airlines bestaat uit 38 vliegtuigen met een business en economy class afdeling. SN Brussels Airlines heeft samenwerkingsakkoorden met gereputeerde partners. SN Brussels Airlines verbindt ook dagelijks de luchthaven van Zaventem en Parijs Noord met de hogesnelheidstrein Thalys. In 2004 SN is uitgeroepen tot "Ambassadeur van het Brussels Toerisme" en heeft prestigieuze bekroning voor kwaliteit "Skytrax 2004 Airline Excellence Award " gekregen voor de uitstekende dienstverlening voor, tijdens en na elke vlucht.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Geert Sciot, Vice-President Communication

Cédric Leurquin, Manager External Communication

Tel.: +32 (0)2 723 84 00 - Fax : +32 (0)2 723 84 09 - GSM : +32 477 77 49 11 +32 475 42 55 07

Email: gsciot@brusselsairlines.com - cleurquin@brusselsairlines.com