Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juli 2004

Doorrijden na aanrijding

Scooterrijder aangehouden wegens doorrijden na aanrijding

Enschede

Op donderdag 22 juli omstreeks 23.05 uur wordt bij de politie een vechtpartij gemeld aan de Schipbeekstraat. Op weg daar naartoe blijkt dat er sprake is van een aanrijding waarbij de veroorzaker is weggereden. De in de Schipbeekstraat geparkeerde auto van een 42-jarige Enschedeër was kort daarvoor aangereden door een man op een scooter. Toen de veroorzaker weg wilde rijden probeerde de 42-jarige hem tegen te houden. De scooterrijder lukte het echter weg te komen. De verdachte was door buurtbewoners herkend, doch werd niet bij zijn woning aangetroffen. De veroorzaker reed op een rode scooter. De politie zocht in de omgeving en trof de scooter buiten een café bij het Winkelcentrum aan de Rijnstraat aan. De scooter had verse schade. In het café zat de verdachte, een 39-jarige Enschedeër. Hij ontkende de aanrijding. De politie constateerde alcoholgebruik bij de verdachte en hield hem aan. Aan het bureau werd een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat hij meer dan 2,0 o/oo had gedronken. Zijn alcoholische consumptie in het café zal daar nog van worden afgetrokken. Tevens bleek de scooter niet te zijn verzekerd. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (04-091540)

Aangehouden na poging diefstal

Getuigen melden fietsdiefstal, waarop verdachte is aangehouden

Enschede

Op vrijdag 23 juli omstreeks 04.18 uur werd een fietsdiefstal gemeld bij een bedrijfspand aan de Borneostraat. Krantenbezorgers hadden gezien dat een man een fiets probeerde te stelen en hielden hem aan. De politie nam de verdachte, een 33-jarige Enschedeër van hen over. De verdachte verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog een tweetal vonnissen had openstaan: in totaal 980 euro of 24 dagen hechtenis. Hij is opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-091598)

Aantasting openbare orde

Meerdere personen verstoren onder invloed de orde en worden aangehouden

Enschede

Op donderdag 22 juli omstreeks 19.15 uur bevond de politie zich bij een groepje hen bekende drinkebroeders op het H J van Heekplein. Zij spraken daarbij een 42-jarige Enschedeër aan op zijn overmatig drankgebruik waardoor hij telkens kwam te vallen. De sommeerden de man zich te verwijderen. Toen hij daar geen gevolg aan wenste te geven hielden ze hem aan wegens het niet opvolgen van de vordering. Op datzelfde moment ontstaat er een conflict tussen een 51-jarige Enschedeër en deze 42-jarige verdachte. De 51-jarige werd zo kwaad op de ander dat hij een brievenopener tevoorschijn haalde en hiermee uithaalde naar de 42-jarige. Hij schreeuwde daarbij dat hij de ander dood zou maken. De politie kon nog maar net voorkomen dat de 42-jarige werd geraakt. De 51-jarige werd de briefopener afhandig gemaakt. Vervolgens hielde ze ook deze verdachte aan en boeiden hem. Beide verdachten zijn ter ontnuchtering opgesloten. (04-091553)

Op donderdagavond 22 juli hield de politie toezicht tijdens het muziekspecial op de Oude Markt. Het evenement werd druk bezocht en er deden zich over het algemeen geen ongeregeldheden voor. Op twee incidenten na. Omstreeks 22.45 uur trok een 48-jarige Enschedeër de aandacht van het publiek. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol en viel de aanwezigen lastig door lege bierglazen van de tafeltjes te pakken en te stapelen. Hij belandde daarbij zeer tegen de zin van de cliëntèle regelmatig bijna bij hen op schoot. De politie heeft hem aangehouden en ter ontnuchtering opgesloten. (04-091555) Omstreeks 00.45 uur vond een 34-jarige Enschedeër het nodig zijn danskunsten te vertonen. Hij verkeerde eveneens behoorlijk onder invloed, waardoor zijn wilde bewegingen steeds meer ruimte vroegen en het overige publiek erg veel last van hem ondervond. Ook hij is aangehouden en ter ontnuchtering opgesloten. Tegen beide genoemde verdachten wordt proces-verbaal wegens openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde opgemaakt. (04-091554)

Aanhouding na brandstichting

Vrouw steekt auto in brand en wordt aangehouden

Enschede

Op vrijdag 23 juli omstreeks 00.07 uur wordt bij de politie een autobrand op de Rembrandtlaan gemeld welke zou zijn aangestoken. Getuigen meldden dat zij hadden gezien dat een vrouw een van de banden lek stak van de auto. Vervolgens stak ze de auto in brand. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de vrouw, die nog naar de brand stond te kijken, aanhouden. Het betreft een 38-jarige Enschedese. Ze verklaarde dat de auto eigendom is van haar ex-man en dat er problemen waren tussen hen. De verdachte is voor nader verhoor en onderzoek opgesloten.(04-091558)

Steekpartij

Verdachte aangehouden nadat hij een man had neergestoken

Hengelo

Op donderdag 22 juli omstreeks 12.28 uur kwam bij de politie een melding binnen over een hysterische vrouw aan de Jacob Marisstraat. Ter plaatse gekomen werd tevens gemeld dat er een 20-jarige Hengeloër zou zijn neergestoken. Verderop in de straat treft de politie het slachtoffer aan. Uit voorlopige verklaringen blijkt dat het slachtoffer voor de woning had gestaan, terwijl binnen een vechtpartij gaande was tussen de 39-jarige bewoonster en twee mannen. Een van deze mannen, een 38-jarige uit Doetinchem, was met een broodmes in zijn hand achter de andere man, een 46-jarige Hengeloër aangelopen en naar buiten gerend. Toen de verdachte de 46-jarige niet kon raken keerde hij zich tegen de 20-jarige. Deze laatste werd toen door de 38-jarige plotseling in zijn been gestoken. De politie hield de verdachte aan in de woning van de vrouw. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten.(04-091261)

Snelheidscontrole op verzoek

Politie houdt op verzoek van inwoners een snelheidscontrole

Overdinkel

Op donderdag 22 juli hield de politie tussen 13.45 en 14.30 uur een snelheidscontrole op de Hoofdstraat. Daarbij werden 3 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/u. De controle vond plaats op verzoek van de inwoners, die tijdens de Euregiofeesten een actie op touw hadden gezet om de snelheid op de Hoofdstraat te verminderen. Saillant detail: de hoogst genoteerde snelheidsovertreder was een van de handtekeningenzetters. (04-091354)

Snelheidscontrole

Groot aantal automobilisten bekeurd wegens snelheidsovertreding

Haaksbergen

Op donderdag 22 juli hield de politie tussen 13.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole binnen de bebouwde kom van St. Isidorishoeve. In totaal waren er 900 passanten. Er werden 74 overtredingen geconstateerd, waarvan de hoogst gemeten snelheid 87 km/u bedroeg. (04-091342)

Milieuovertreding in gondwaterbeschermingsgebied

Uitvoerder van woningsloop lapt milieuregels aan zijn laars

Enschede

Op verzoek van de Provinciale toezichthouder grondwaterbeschermingsgebieden werd de assistentie ingeroepen van de afdeling milieu van de politie. Dit in verband met een overtreding van een geconstateerd kernvoorschrift. Namelijk werden er aan de Lijsterstraat en de P A van Deldenstraat een mobiele dieselopslaginstallatie aangetroffen. Dit is in strijd met de voorschriften van de verleende Provinciale Milieu Verordening. De genoemde locaties bevinden zich binnen het grondwaterbeschermingsgebied. In de wijk Deppenbroek worden momenteel diverse flats gesloopt. Deze bevinden zich binnen het grondwaterbeschermingsgebied, waarvoor beschermende maatregelen gelden. De sloop vindt plaats in opdracht van een woningcorporatie uit Enschede en wordt uitgevoerd door een sloopbedrijf uit Lichtenvoorde. Ondanks herhaaldelijke attenderen op de ontheffingsvoorschriften namens de woningcorporatie heeft de uitvoerder, een 40-jarige man uit Raalte om voor hem praktische reden de twee mobiele dieselopslaginstallaties geplaatst. De politie stelt een onderzoek in en zal betrokkenen hierover nader horen en maakt proces-verbaal op. ( 04-091279)

Controle op overlast

"Bikers" bekeuren op overlastplekken

Almelo

Op donderdag 22 juli tussen 16.00 en 18.00 uur hebben leden van het "Bikersteam" in Almelo op diverse overlastplekken gecontroleerd. In de Rosa Luxemburgstraat werd een 44 jarige Almeloër bekeurd voor het drinken van alcoholhoudende drank op de openbare weg. Hij had nog acht blikjes bier in zijn bezit. Die zijn in beslaggenomen. Ook een 60 jarige man uit Hellendoorn werd voor hetzelfde feit bekeurd. Later op de avond is met name gecontroleerd op plekken waar jeugdigen samen komen in de buitenwijken. Hierbij werden wel jongeren aangetroffen. Door hen werden geen strafbare feiten gepleegd. (04-091507)

Rijden onder invloed

Bestuurder verzet zich tegen aanhouding en beledigt agenten

Vroomshoop

Aanwezige jeugd bij het station in Vroomshoop veroorzaakte op donderdag 22 juli omstreeks 20.20 uur overlast. Bij aankomst van de agenten gingen een aantal jongeren ertussenuit. Een bestuurder van een bromfiets werd op het station staande gehouden. Het betrof een 17 jarige jongen uit Vroomshoop. Hij verkeerde onder invloed. Hij werd aangehouden, waarbij hij zich verzette. Hij schold de agenten uit en probeerde een kopstoot uit te delen. Hij werd met gepast geweld in de auto geplaatst en overgebracht naar het bureau in Almelo. Bij het insluiten deelde hij alsnog een kopstoot uit, waarbij een agent licht gewond raakte in het gezicht. Blaastest leverde een resultaat op van 1,3 promille. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-091420).

Aanrijding met letsel

Mountainbiker komt in aanrijding met wandelaar

Holten

Op donderdag 22 juli omstreeks 17.10 uur reed een 44 jarige mountainbiker met zijn fiets over de parallelweg van de Rijssenseweg, ter hoogte van de camping de Prins. De man fietste tegen een 32 jarige vrouw uit IJmuiden, die eveneens op de parallelweg liep, samen met haar man en kind. Door de aanrijding viel de vrouw op het wegdek en raakte gewond aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De fietser bleek onder invloed. Hij werd aangehouden en de blaastest leverde een resultaat op van 1,1 promille. (04-091420)

Rijden onder invloed

Bestuurder van bromfiets heeft teveel gedronken

Almelo

Surveillerende agenten zagen op donderdag 22 juli omstreeks 21.20 uur de bestuurder van een bromfiets rijden over de Reggestraat te Almelo. De man reed met hoge snelheid. Bij de controle bleek de bestuurder onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 0,85 promille. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-091494)

Opgevoerde bromfiets

Bromfiets voor technisch onderzoek naar bureau

Vriezenveen

Donderdag 22 juli omstreeks 16.30 uur zien surveillerende agenten de bestuurder van een bromfiets die vervolgens gecontroleerd wordt. Op het moment van controle begeeft de bromfiets het echter. Ook bleek dat het verzekeringsplaatje gedeeltelijk onleesbaar was gemaakt. In verband met technisch onderzoek is de bromfiets overgebracht naar het bureau. Tegen de eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt. (04-091406)

Diefstal auto

Geparkeerde auto weggenomen

Almelo

In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juli werd vanaf de parkeerplaats van de Hedeveld een crèmekleurige Mercedes Benz, type C180 Sedan, voorzien van het kenteken 04-HB-TV gestolen. De auto is eigendom van een 42 jarige Almeloër. De waarde van de auto is niet bekend. (04-091136)

Diefstal uit schuur

Twee Quads en twee fietsen weggenomen

Almelo

In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juli werd er ingebroken in een schuur, behorend bij een woning aan de Bornsestraat te Almelo. Uit deze schuur werden twee Quads weggenomen, een blauwe van het merk Yamaha en een rood met blauwe van het merk Dino. Uit een andere schuur werden twee fietsen weggenomen. De waarde van de goederen is niet bekend. (04-091203)

Snelkraak

Ruit ingegooid met fietsrek. Sigaretten weggenomen

Nijverdal

Donderdag 23 juli omstreeks 01.30 uur wordt een inbraak gemeld bij een supermarkt aan de Kuperserf. Getuigen hoorden het geluid van het vernielen van een ruit en zagen even later twee mannen wegrennen in de richting van de Helmkruidlaan. Bij onderzoek blijkt dat een fietsrek door de ruit was gegooid en vervolgens pakjes sigaretten waren weggenomen. Door de technische recherche wordt een onderzoek ingesteld. De eigenaar, een 30 jarige man zal in de loop van vandaag aangifte doen. (04-091585)

Verlichtingscontrole

Veel bestuurders voeren geen licht bij dichte mist

Almelo

Tijdens de ochtendspits werd op donderdag 22 juli een verlichtingscontrole gehouden op de H. R. Holstlaan. Het zicht werd ernstig belemmerd door een dichte mist met een zicht van maximaal 200 meter. Tijdens de controle werden 27 bestuurders bekeurd die geen- of parkeerlicht voerden. In verband met de weersomstandigheden en de gevaren voor staandehouding werden de bestuurders op kenteken bekeurd. Zij zullen binnenkort een acceptgiro thuis ontvangen. (04-091244)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --