Politie Gelderland-Midden

Arnhem, man aangehouden na mishandeling agent

Publicatiedatum: 23-07-2004

De politie heeft donderdagavond een 24-jarige Arnhemmer aangehouden op de Spijkerstraat in Arnhem, op verdenking van mishandeling van een gebiedsagent. De man stond met zijn auto fout geparkeerd. De gebiedsagent schreef hiervoor een bekeuring uit. De verdachte was het hier kennelijk niet mee eens en uitte verschillende bedreigingen naar de agent. Hierop werd de man aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich zodanig dat de gebiedsagent verwondingen opliep in zijn gezicht na een kopstoot van de Arnhemmer. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld. De agent hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem/Doorwerth, drie beschonken bestuurders aangehouden
Publicatiedatum: 23-07-2004

De politie heeft donderdagavond drie aanhoudingen verricht in Arnhem en Doorwerth wegens rijden onder invloed van alcohol. Een 19-jarige bromfietser uit Rozendaal is donderdag omstreeks 21.00 uur aangehouden bij een alcoholcontrole in de Van Muilwijkstraat in Arnhem. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage geconstateerd van 1,02. Dit is ruim twee keer zoveel als toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.
Een 19-jarige bromfietser uit Arnhem viel eveneens bij de alcoholcontrole door de mand. Het resultaat van de blaastest was 1,59 promille, ruim drie maal zoveel als toegestaan. De Arnhemmer kreeg een rijverbod van acht uur.
Een 51-jarige automobilist uit Doorwerth trok omstreeks 23.00 uur de aandacht van surveillerende agenten in zijn woonplaats door zijn slingergedrag op de Hertenstraat. De agenten hielden hem daarop staande. Na een blaastest bleek de man een alcoholpromillage te hebben van 1,57. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van acht uur opgelegd. Uiteraard heeft de politie tegen alle drie de mannen proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---