Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 juli 2004


Zutphen- inbraak


In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Zweedsestraat. Via en lichtkoepel kwam men binnen en doorzocht men het pand. Diverse bureaus werden geforceerd en de dief ging er met en onbekend geldbedrag vandoor.


Voorst- aanrijding


Een 71-jarige automobilist uit voorst schatte donderdagmiddag omstreeks 16.35 uur de snelheid van een uit de richting Zutphen naderende 65-jarige Eefdese automobilist verkeerd in toen hij vanaf de Rijksstraatweg linksaf de Enkweg in wilde rijden. De aanrijding die volgde
zorgde naast schade ook voor enige overlast in de avondspits.


Zutphen- weer op paal


Een 42-jarige Amsterdammer die al enige tijd niet meer in Zutphen was geweest meende donderdagmiddag omstreeks 16.40 op de Overwelving door te kunnen rijden. Hij had wel verkeersborden gezien maar zag ook voertuigen over de beweegbare paal rijden. Toen hij volgde ging de paal omhoog en moest z'n auto weggesleept worden vanwege de schade.


Vorden - man valt in slaap achter stuur


Een 30-jarige Deventenaar is donderdagmiddag omstreeks 18.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Ruurloseweg. Hij bleek na een lange vliegreis met de auto op pad te zijn gegaan, maar viel in slaap. In een bocht kwam hij in de berm terecht en schampte na enkele tientallen meters een boom. Ambulancepersoneel bracht hem over naar het ziekenhuis waar bleek dat hij naast diverse snijwonden ook enkele fracturen had opgelopen. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en werd weggesleept.


Zutphen - man aangehouden na vechtpartij


De politie heeft vannacht rond 02.30 uur een 29-jarige Zutphenaar aangehouden. De man had om nog onduidelijke reden in de lift ruzie gehad met een 27-jarige plaatsgenoot en over en weer waren klappen gevallen. Tevens was er met een bierfles geslagen. Na enig speurwerk werd eerst de verdachte aangetroffen en later het slachtoffer. De laatste is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht om zijn verwondingen te laten behandelen. Inmiddels brachten agenten de verdachte naar het cellencomplex in Doetinchem. Hier ging de man door het lint en naast bedreigingen vernielde hij ook nog een kastdeur. Hij is ingesloten en wordt vandaag verhoord.
Het slachtoffer was na behandeling met een taxi naar huis gegaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52---- --