Openbaar Ministerie

Persberichten

Zutphen, 23 juli 2004

Verdachte ontvoering Eibergen overgedragen aan Nederland

Dinsdag 20 juli is de 37-jarige man, die verdacht wordt van de ontvoering van een 13-jarig meisje uit Eibergen, door de Duitse Politie overgedragen aan het Rechercheteam van de Politie Noord - en Oost-Gelderland te Doetinchem.
De verdachte verbleef destijds in een TBS-kliniek in Utrecht, maar was niet van verlof teruggekeerd, waarna hij dit delict pleegde. Hij wordt op vrijdag 23 juli 2004 in Zutphen bij de Rechter-commissaris voorgeleid. De Officier van Justitie zal dan zijn bewaring vorderen.

De man wordt ervan verdacht op 23 mei 2004 in Rekken een 13-jarig meisje uit Eibergen te hebben ontvoerd. Hij heeft haar vervolgens in een auto meegenomen naar Duitsland, waar hij in de vroege ochtend van 25 mei door de Duitse politie in Münster werd aangehouden.

De verdachte was een 37-jarige man, die TBS heeft en daarvoor in een kliniek in Utrecht verbleef, maar niet van onbegeleid verlof was teruggekeerd.

Na zijn aanhouding heeft de Officier van Justitie in Zutphen uitlevering van de verdachte verzocht, hetgeen 20 juli geëffectueerd is.