Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 23-07-2004

Verdachten van inbraken aangehouden
ASSEN Donderdagnacht troffen agenten bij een routinecontrole een auto aan met drie mannen uit Groningen, 20 (2) en 22 jaar oud. Ze waren in het bezit van allerlei inbreekwerktuigen. Eerder op de avond is een inbraak gepleegd aan de Afrikaweg in Assen bij een bedrijf. Vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij deze inbraak zijn ze als verdachte aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. (bps 04-165051)

Aanrijding auto/bromfiets
EELDE Donderdagavond tegen 19.15 ontstond op de kruising van de Burgemeester J.G. Legroweg met de Zevenhuizerweg een aanrijding tussen een bromfietser en een auto. Een 26-jarige automobiliste uit Eelde wilde op de kruising linksaf slaan de Zevenhuizerweg in. Een 51-jarige bromfietser uit Midlaren kwam haar tegemoet en dat zag ze te laat. De bromfietser bleek echter gedronken te hebben. Bij de ademtest blies hij ongeveer 0,7. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal. (bps 04-164977)

Bromfietster gewond bij ongeval
KLAZIENAVEEN Donderdagavond rond 23.15 uur is een 18-jarige bromfietster uit deze plaats gewond geraakt na een val. Ze kwam op het Van Echtenskanaal tegen de stoeprand nadat een tegemoetkomende auto haar volgens haar had verblind met groot licht,en verloor daardoor de macht over het stuur. Met verwondingen aan knie en armen is ze naar het Scheperziekenhuis gebracht. (bps 04-165030)

Beschonken automobilist in de sloot
KLAZIENAVEEN Donderdagavond rond middernacht reed een 35-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto op de Pollux in een sloot. Volgens hem kwam dat omdat het glad en mistig was. Volgens de agenten viel dat wel mee; het was op dat moment droog en helder. De mist is mogelijk ontstaan door drankgebruik. De man had alcohol gedronken. De ademtest kwam uit op 355, ongeveer 0,8, wat hem een dagvaarding opleverde. (bps 04-165038)

Autodiefstal verijdeld; verdachten aangehouden
WEZUPERBRUG Donderdagnacht omstreeks 5.30 uur zijn op een camping twee jongens van 17 en 18 jaar uit Valkenswaard en Den Haag aangehouden. Ze waren op een camping aan het Oranjekanaal betrapt toen ze een auto wilden stelen. Campinggasten zagen dit en kort daarop kon de politie ze aanhouden. Ze zijn voor een nader onderzoek ingesloten. (bps 04-165085)

Zakkenroller actief
HOOGEVEEN Donderdagmiddag is een 55-jarige vrouw uit Hoogeveen in de Hoofdstraat haar portemonnee kwijtgeraakt. Deze zat in een afgesloten rugtas. In een drukke menigte is het soms verstandiger om een rugtas voor het lichaam te dragen. Daarmee maak je het een zakkenroller, of in dit geval een tassenroller, in ieder geval een stuk lastiger. (bps 04-164867)

Man aangehouden na vernieling
MEPPEL Donderdagnacht tegen 0.45 uur is in de Hoofdstraat een 22-jarige man uit Meppel aangehouden nadat hij een bierglas tegen een caferaam had kapotgegooid. Een getuige gaf het signalement van de dader door en deze kon even later worden aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal. (bps 04-165050)

Politie tijdens Truckstar
ASSEN Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag is de politie actief tijdens het Truckstarfestival dat dit weekeind wordt gehouden op het TT-Circuit. Vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur tot ongeveer 2.00 uur s nachts wordt de eerste aanvoer van ongeveer 1200 trucks verwacht. Zaterdagmorgen vanaf 5.00 uur volgt de tweede golf van ongeveer 500 voertuigen.
De afslagen Assen Zuid en Assen Noord op de A28 zullen zwaar belast worden. Ook de afslag naar Veendam (N33) vanaf de A28 uit de richting Groningen zal druk zijn.
De afslag Assen Zuid is de toevoerweg voor de trucks naar het circuit. Op het industrieterrein Assen Noord zullen zich trucks verzamelen die nog moeten inschrijven voor het festival. Zaterdagochtend wordt de gehele ochtend verkeersdrukte verwacht, vanwege de aanvoer van trucks en later van publiek. Publiek wordt dringend aangeraden om via Witten naar het circuit te rijden. In Witten is parkeerruimte geregeld zodat bezoekers langs een andere route dan de trucks het circuit kunnen benaderen.
Rond Assen houdt Politie Drenthe zich bezig met het toezicht op de aan- en afvoer. Op de aanvoerroutes buiten Assen zal vooral het Korps Landelijke Politie Diensten actief zijn.
De politie treedt in ieder geval op tegen publiek dat zich op de snelweg bevindt. De bekeuring hiervoor bedraagt 65. Toeterende trucks kunnen een boete verwachten van 65. Foutparkeren rondom het TT-circuit kost dit weekeinde 45.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagochtend 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06-22662875. info@politie-drenthe.nl