Politie Drenthe

Politie tijdens Truckstarfestival

Assen 23-07-2004

ASSEN Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag is de politie actief tijdens het Truckstarfestival dat dit weekeind wordt gehouden op het TT-Circuit. Vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur tot ongeveer 2.00 uur s nachts wordt de eerste aanvoer van ongeveer 1200 trucks verwacht. Zaterdagmorgen vanaf 5.00 uur volgt de tweede golf van ongeveer 500 voertuigen.
De afslagen Assen Zuid en Assen Noord op de A28 zullen zwaar belast worden. Ook de afslag naar Veendam (N33) vanaf de A28 uit de richting Groningen zal druk zijn.
De afslag Assen Zuid is de toevoerweg voor de trucks naar het circuit. Op het industrieterrein Assen Noord zullen zich trucks verzamelen die nog moeten inschrijven voor het festival. Zaterdagochtend wordt de gehele ochtend verkeersdrukte verwacht, vanwege de aanvoer van trucks en later van publiek. Publiek wordt dringend aangeraden om via Witten naar het circuit te rijden. In Witten is parkeerruimte geregeld zodat bezoekers langs een andere route dan de trucks het circuit kunnen benaderen.
Rond Assen houdt Politie Drenthe zich bezig met het toezicht op de aan- en afvoer. Op de aanvoerroutes buiten Assen zal vooral het Korps Landelijke Politie Diensten actief zijn.
De politie treedt in ieder geval op tegen publiek dat zich op de snelweg bevindt. De bekeuring hiervoor bedraagt 65. Toeterende trucks kunnen een boete verwachten van 65. Foutparkeren rondom het TT-circuit kost dit weekeinde 45.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagochtend 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06-22662875. info@politie-drenthe.nl