Politie Zuid-Holland-Zuid

23/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

23-07-2004 - Persberichten District II

GELUK
ALBLASSERDAM Een echtpaar uit Alblasserdam heeft geluk gehad omdat ze bij een ongeval niet gewond raakte. De 37-jarige man en een 25-jarige vrouw reden in hun personenauto op donderdagavond 22 juli 2004 over de Edisonweg in Alblasserdam. Van de andere kant uit de richting van Alblasserdam kwam een tractor met een aanhanger. Op de aanhanger stond een graafmachine. Op het moment dat de tractor de personenauto passeerde schoot de triangel los, sloeg naar links en boorde zich in de personenauto. Vlak achter de passagierstoel stopte de trekstang. Het voertuig van het echtpaar raakte zwaar beschadigd. De politie onderzoekt waarom de aanhanger losschoot. Waarschijnlijk kwam dat door slechte borging. De 23-jarige chauffeur van de trekker krijgt Proces-verbaal.

DOORGEREDEN
ALBLASSERDAM Agenten hebben een 57-jarige autobestuurder uit Alblasserdam thuis aangehouden. Hij botste met zijn auto op donderdagavond 22 juli 2004 tegen een geparkeerde auto op de parkeerplaats aan de achterkant van de Plantageweg in Alblasserdam. Getuigen vertelden dat de verdachte op handen en voeten naar binnen kroop het portiek in. Agenten gingen ook naar de woning maar de 57-jarige reageerde niet. Op een gegeven moment zat hij binnen in de woonkamer en maakte bewegingen dat de agenten weg moesten gaan. Uiteindelijk deed de verdachte de achterdeur open. Onderweg naar het bureau beledigde hij de politiemensen, weigerde op het bureau de ademanalyse en hij wilde ook niets weten van een arts die naar het bureau kwam.

SIGARETTEN
ALBLASSERDAM Bij een inbraak in een benzinestation hebben de verdachten sigaretten gestolen. De melding van de inbraak kwam binnen op vrijdag 23 juli 2004 rond 01.00 uur. De inbrekers forceerden een deur en namen een nog onbekende hoeveelheid sigaretten mee. Het tankstation ligt langs de rijksweg A15 bij Alblasserdam.

WINKELDIEVEGGE
GORINCHEM Donderdag 22 juli is een 32-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat zij een dag ervoor een winkeldiefstal gepleegd had in een winkel aan de Krijtstraat. De vrouw werd betrapt door bewakingspersoneel en rende hard weg. Tijdens haar vlucht wierp zij de net gestolen spullen weg en bedreigde haar achtervolgers. Daarnaast gooide zij haar sleutels naar hen toe. Toen zij de sleutels de dag erop op het politiebureau op wilde halen, werd zij aangehouden. Inmiddels is de vrouw ook in verzekering gesteld.

VERNIELING
GORINCHEM Agenten hebben op het Kazerneplein in Gorinchem een 25-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij vernielde een ruitenwisser van een auto. Dat zagen agenten die de verdachte zochten na een melding dat hij bij nog meer autos vernielingen had gepleegd. De 25-jarige stribbelde tegen bij zijn aanhouding op vrijdag 23 juli 2004 omstreeks 04.20 uur. In het bureau gooide hij nog een deksel van een prullenbak naar een van de politiemensen.

GETUIGENOPROEP GESTOLEN BOTEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM In de nacht van 21 op 22 juli is een motorboot gestolen. De boot lag aangemeerd aan de Rivierdijk en is s nachts door onbekenden ontvreemd. Het gaat om een groen/witte boot van het merk Rinken, type 192, voorzien van het registratieteken: 70-73-YH. In de periode tussen 17 juli en 22 juli is eveneens een speedboot ontvreemd. Ook deze boot was aangemeerd aan de Rivierdijk. Mogelijk zijn er getuigen van (één van) deze diefstallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

RUZIE IN ZWEMBAD
PAPENDRECHT Na een ruzie in een Zwembad heeft de politie drie mensen aangehouden. De ruzie ontstond op woensdagmiddag 22 juli 2004 bij in het zwembad aan de Lange Tiendweg in Papendrecht. Waarschijnlijk begon het allemaal nadat een 16-jarige jongen per ongeluk een 33-jarige vrouw uit Papendrecht raakte op het moment dat de jongen tegen een zakje chips schopte. Hierop volgde eerst een woordenwisseling gevolgd door een vechtpartij. Diverse politievoertuigen gingen naar het zwembad en hielden twee mannen van 19 (Dordrecht) en 30 (Papendrecht) en de 33-jarige vrouw aan.

INBRAAK
PAPENDRECHT Inbrekers hebben kleding gestolen uit een winkel aan de Brederodelaan in Papendrecht. Dat gebeurde op donderdagavond 22 juli 2004. De verdachten vernielden een ruit en stalen shirts. Een getuige vertelde de politie dat hij kort na de diefstal een man zag wegfietsen.