Politie Zuid-Holland-Zuid

23/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-07-2004 - Persberichten District I

SNORFIETS
DORDRECHT Donderdagmorgen 22 juli 2004 is een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal en heling van een snorfiets. De man reed in het Van Baerleplantsoen toen een andere man de fiets herkende als de gestolen snorfiets van zijn moeder. Hierop werd de politie in kennis gesteld. Agenten constateerden onvolkomenheden bij het framenummer en hielden de jongen aan. De jongen verklaarde de snorfiets gekocht te hebben en deed onmiddellijk afstand van het voertuig toen hem verteld werd dat de snorfiets vermoedelijk gestolen was. De politie stelt een onderzoek in.

PORTEMONNEE
DORDRECHT Een man van ongeveer 30 jaar heeft een portemonnee gestolen van een 85-jarige man uit Dordrecht. Deze liep op donderdagmorgen 22 juli 2004 rond 08.45 uur op de Bankastraat in Dordrecht uit de richting van het Vogelplein. Ineens voelde het slachtoffer dat er iemand in zijn jaszak zat. Dat was de verdachte die na de diefstal snel wegfietste. Hij droeg een lichte broek een roodkleurig colbert. Getuigen die iets zagen of weten van het incident kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BELEDIGING
DORDRECHT Agenten hebben op het Stationsplein in Dordrecht een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Al enkele malen bekeurden de politiemensen de man onder andere voor het drinken van alcohol op de openbare weg. Later op donderdagavond 22 juli 2004 kwamen de agenten de 37-jarige weer tegen waarop deze hen beledigde en naar ze vloekte. Dat was het moment dat de verdachte mee kon naar het politiebureau.

ETEN: SPULLEN WEG
DORDRECHT Op het moment dat de bewoners buiten aten heeft iemand spullen gestolen uit de woning. De mensen van een huis op de Krommedijk in Dordrecht zaten op donderdagavond 22 juli 2004 aan de voorkant buiten. De achterdeur stond in verband met de warmte open. Waarschijnlijk liep de verdachte hier de woning in en nam een portemonnee en tas mee. De bewoners merkten de diefstal later op de avond. Het is verstandig als u buiten bent en geen zicht heeft op wat er in uw woning gebeurt de deuren ondanks de warmte toch te sluiten.

GEVALLEN
DORDRECHT Een 23-jarige vrouw uit Dordrecht is uit een boom gevallen. Daar klom zij op vrijdag 23 juli 2004 rond 00.15 uur in. De tak waar zij opstond brak. In ieder geval had zij letsel aan een been en arm. Een ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam en daar vindt onderzoek plaats of de 23-jarige ook inwendig letsel heeft. Het incident gebeurde in het Merwesteinpark in Dordrecht.

ALCOHOL
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft een 52-jarige autobestuurder uit Zwijndrecht een rijverbod van vijf uur gegeven. Agenten hielden hem op vrijdag 23 juli 2004 omstreeks 00.50 uur aan. Dat gebeurde op de rijksweg A15 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De verdachte had een te hoog alcoholpromillage.