Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht 23-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verdachte brandstichting voorgeleid

LOENEN AAN DE VECHT Vandaag, vrijdag 23 juli, wordt een 61-jarige man die wordt verdacht van brandstichting in een woning, bij de rechter-commissaris voorgeleid. De man werd woensdag aangehouden.

De brand in een woning aan de Koningin Wilhelminaweg brak zaterdag 17 juli omstreeks 01.20 uur uit. De politie onderzocht de mogelijkheid van brandstichting en hield op basis daarvan de 61-jarige man woensdag bij zijn woning in Loenen aan de Vecht aan. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris; het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Serie vrachtwageninbraken

WOERDEN Een serie inbraken in vrachtwagens in Woerden leverde veel schade en voor de inbrekers weinig buit op. Van de vrachtwagens werd een ruit ingeslagen en de cabine doorzocht. Aan de Rosmolenlaan werden zeven vrachtwagens doorzocht, waarbij twee autoradios werden gestolen. Aan de Kromwijk leverde de inbraak niets op. Aan de Ampereweg werd een vrachtwagen opengebroken door het slot te forceren. De buit hier: één pakje shag.

Inbrekers opgepakt

MAARSSEN De politie hield vrijdagmorgen rond 4.15 uur drie inwoners van Maarssen aan die er van worden verdacht ingebroken te hebben in een verhuiswagen op de Reigerskamp.

Een getuige hoorde kort na 02.00 uur breekgeluid bij een verhuiswagen en zag twee jongemannen wegrennen. De politie hield ruim twee uur later de drie verdachten van 18 (twee jongemannen) en 20 jaar aan voor diefstal in vereniging. Het drietal is ingesloten voor verhoor.

Brand in winkel

MAARSSEN Donderdagmiddag om 14.00 uur brak brand uit in een winkel aan het Bisonspoor. Gezien de rookontwikkeling werd een aantal winkels ontruimd. De brand was snel geblust en na ruim een uur konden de winkels weer open. De politie onderzoekt of sprake is van brandstichting.

Auto te water

VINKEVEEN Donderdagavond rond 20.35 uur raakte een 32-jarige inwoner van Gemonde met zijn auto te water. Hij haalde een fietser in, waarna een achter hem rijdende automobilist, een vriend, tegen zijn auto botste. Hierdoor werd de auto de ringvaart ingeduwd. De bestuurder kon de auto tijdig verlaten. Hij klaagde over pijn in nek en rug, waarop een ambulance ter plaatse kwam. De auto is uit het water getakeld. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeluk.

Auto gestolen
BREUKELEN Terwijl de eigenaar even weg liep om wat te kopen, namen dieven donderdagavond rond 23.45 uur aan de A2 bij Breukelen zijn auto mee. De eigenaar zette met anderen de achtervolging in, maar trof zijn auto niet meer aan. De politie vond de auto drie kwartier later op de carpoolplaats Loenen. De eigenaar, een 25-jarige Amsterdammer, deed op dat moment net aangifte van de diefstal bij de politie in zijn woonplaats. De politie heeft de zaak in onderzoek.