Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht 23-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Vervolg onderzoek dode man
(Zie nieuwsberichten districten Utrecht stad d.d. 22 juli 2004, dode man aangetroffen)
UTRECHT Onderzoek op het lichaam van de 35-jarige dode man sluit zelfdoding niet uit. De man werd woensdag 21 juli aangetroffen aan de Carry van Bruggenstraat. De verdachte die woensdag ter plaatse werd aangehouden is donderdagavond weer vrijgelaten. Omdat een misdrijf nog niet voor honderd procent valt uit te sluiten, gaat de politie door met het onderzoek. Dit onderzoek kan nog enige tijd in beslag nemen.

Getuigen van diefstal/heling auto gezocht
UTRECHT Donderdag 22 juli reden twee verdachten met een gestolen auto met hoge snelheid door het centrum van Utrecht. De politie zoekt getuigen.
Donderdag om 11.55 uur wilden agenten de inzittenden van een auto controleren op de Westerkade. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Hamburgerstraat. Daar verloor de politie de auto uit het oog. Omstanders waren hevig geschrokken van de voorbij scheurende auto. De verlaten auto werd later aangetroffen op de Arthur van Schendelstraat.
De politie zoekt getuigen die informatie hebben over de inzittenden van de gestolen auto. Het betroffen een man die gekleed was in een wit T-shirt en een vrouw die een witte broek en slippers droeg. Getuigen kunnen bellen met de politie van het district Paardenveld via telefoonnummer 0900-8844.

Steekpartij
UTRECHT Donderdagavond 22 juli raakte een 19-jarige man uit Utrecht gewond bij een steekpartij aan het Gaasterland. De politie hield een 17-jarige verdachte aan.
Om 20.40 uur kreeg de politie de melding van de steekpartij. Ter plaatse bleek het 19-jarige slachtoffer enkele malen gestoken te zijn met een kapotte fles. Het slachtoffer gaf aan dat een ruzie de aanleiding was geweest. Een getuige had eerste hulp verleend. De gewonde Utrechter is per ambulance vervoerd naar het UMC. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het betreft een 17-jarige jongen uit Utrecht.

Gewapende overval
UTRECHT Donderdagmiddag 22 juli heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan de Everard Meijsterlaan. De daders zijn met buit ontkomen.
Omstreeks 14.15 uur drongen twee jonge mannen de winkel binnen. Zij bedreigden de twee aanwezige personeelsleden met een steekwapen en gingen er met het geld uit de kassalade vandoor. De politie zocht in de omgeving naar de daders, maar trof deze niet meer aan. Het betroffen twee lichtgetinte mannen. Eén is ongeveer 18 jaar oud, 1,75 meter groot met een slank postuur. Hij droeg een crèmekleurige baseballpet, een zwart T-shirt, een donkere spijkerbroek en gympen. Dader twee is van dezelfde leeftijd en had hetzelfde postuur. Hij droeg donkere kleding.
De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met getuigen die informatie hebben over de mogelijke daders. De politie van het district Marco Polo is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

Kleine brandstichtertjes aangehouden
UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden op verdenking van brandstichting in de hal van een complex aan de Montfoortlaan.
Om 13.15 uur kregen agenten de melding van een brand in de hal van het gebouw. Ter plaatse bleek dat enkele jongens een aantal fietsen in de brand hadden gestoken. De brand kon snel door de brandweer worden geblust. Een omstander had één van de jongens al aangehouden. Het betrof een 9-jarige jongen uit Utrecht. Even later kon een tweede verdachte, een 10-jarige jongen uit Utrecht, worden aangehouden. De verdachten hebben hun betrokkenheid bekend. Omdat de aangehouden verdachten te jong zijn voor het strafrecht zal gekeken worden naar een alternatieve straf. De ouders hebben aangegeven de schade te willen vergoeden.