Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht 23-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Trottoirbanden

BILTHOVEN Op donderdag 22 juli werd een man aangehouden voor de diefstal van trottoirbanden.

Rond 14.40 uur zag een getuige dat twee mannen op de Neptunuslaan trottoirbanden in een busje aan het inladen waren. Zij vertrouwde dit niet, belde de politie en gaf het kenteken van het busje door.

Politiemensen zagen het busje in Utrecht rijden en controleerden het voertuig op de Minstraat. De bestuurder van het busje, een 31-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. De tweede verdachte bevond zich niet in het busje. In het voertuig werden ruim dertig trottoirbanden aangetroffen. De aangehouden verdachte rook naar alcohol. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 250 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor de diefstal en voor het rijden onder invloed van alcohol.

Door een medewerker van de Gemeente De Bilt werd aangifte gedaan van de diefstal.

Bedreiging

ZEIST Op donderdag werden drie mannen aanhouden op verdenking van bedreiging.

In de middag bevonden een 29-jarige man uit Zeist en zijn broer zich in hun ouderlijke woning aan de Melis Stokestraat. Rond 14.00 uur werd er hard tegen de voordeur van de woning geschopt. De 29-jarige man zag een drietal mannen voor de deur staan. Hij herkende twee van de mannen als degenen die hem in het verleden al met de dood hadden bedreigd. Dit daar de broer van de 29-jarige man hen geld schuldig zou zijn.

De beide broers werden opnieuw verbaal met de dood bedreigd en de verdachten bleven tegen de voordeur schoppen. De 29-jarige man belde de politie, waarna de verdachten er vandoor gingen.

Politiemensen keken in de omgeving naar de drie verdachten uit. De verdachten, een man van 32 en twee mannen van 33 en allen uit Amsterdam, werden in de omgeving aangehouden. Uit onderzoek kwam vast te staan dat één van de 33-jarige mannen niet daadwerkelijk aan de bedreigingen had deelgenomen. Hij werd in vrijheid gesteld. Tegen de andere verdachten wordt proces-verbaal voor bedreiging opgemaakt.