1e persbericht van vrijdag 23 juli 2004

Eindhoven 23-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van stalking aangehouden

Na een korte achtervolging is vrijdag rond 7.00 uur een 36-jarige man uit Valkenswaard aangehouden op de Hercules Segherslaan. Hij wordt verdacht van het lastig vallen van zijn 29-jarige Eindhovense ex-vriendin. De verdachte zou de vrouw sinds december 2003 diverse keren lastig gevallen hebben, onder meer door haar op te bellen of naar haar woning in Tongelre te komen. Ook vrijdagochtend stond de verdachte voor de woning van de vrouw. Toen de politie ter plaatse kwam reed de man net weg en kon hij na een korte achtervolging aangehouden worden. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Heerbaan is donderdag tussen 13.30 en 22.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 360 gecontroleerde voertuigen reden 50 bestuurders te hard. De toegestane snelheid op deze weg is 50 km/u.

Eindhoven: Man met mes aangehouden

In zijn woning in Woensel-Zuid is donderdagavond rond 22.45 uur een 54-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou kort daarvoor op het Celsiusplein met een mes in zijn hand hebben rondgelopen, en daarbij spelende kinderen schrik hebben aangejaagd. Op basis van getuigenverklaringen is de man in zijn huis aangehouden. Hij is voor behandeling doorverwezen naar de GgzE.

Eindhoven: Hardrijder raakt rijbewijs kwijt

Een man van 21 jaar uit Gemert heeft vrijdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten zagen hem rond 0.30 uur in een auto op de Prof. Dr. Dorgelolaan rijden. De man reed daar 140 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eindhoven: Aangehouden na plegen vernielingen

Een 26-jarige Helmonder is donderdagavond rond 18.15 uur aangehouden op de Nieuwe Emmasingel. Hij zou kort daarvoor vernielingen hebben aangericht in een restaurant aan die straat. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man inmiddels overmeesterd door personeelsleden van de zaak. Hij verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding. De man bleek onder invloed van verdovende middelen te zijn. Hij is na zijn aanhouding ingesloten en vrijdagochtend met een proces-verbaal op zak weer heengezonden.

Helmond: Aanhouding na bedreiging en mishandeling

Een 37-jarige inwoner van Helmond is donderdagavond om 21.50 uur op de Hindestraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zonder enige aanleiding een 44-jarige buurtgenoot in het gezicht te hebben geslagen en met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachten van vechtpartij aangehouden

Vrijdagmorgen om 00.50 uur zijn op de 1e Haagstraat twee inwoners van Helmond van 18 en 23 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij tussen twee groepen buurtbewoners. De 23-jarige verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en vernielde, tijdens het overbrengen naar het bureau, de deur van een politieauto. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na vernieling

Op het Stationsplein is vrijdagmorgen om 02.38 uur een 16-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor enkele fietsen op de rails te hebben gelegd waardoor de trein erover heen reed. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Aanhouding na mishandeling

Donderdagavond om 21.20 uur is op de Lage Heesweg een 15-jarige inwoner van Beek en Donk aangehouden. De jongeman had bij een ruzie zijn 44-jarige moeder met gebalde vuist in het gezicht geslagen en haar beledigd en bedreigd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

De Rips: Aanhouding na verkeersruzie

Op de Bakelseweg in De Mortel is donderdagavond om 20.50 uur een 22-jarige automobilist uit De Mortel aangehouden. De man wordt ervan verdacht even daarvoor bij een verkeersruzie op de Ripseweg een 29-jarige inzittende van een personenauto met pepperspray in de ogen te hebben gespoten. Tijdens de fouillering werd in de broekzak van de verdachte een busje pepperspray gevonden. Bij een onderzoek in de auto van de verdachte werden een tweede busje pepperspray en een wapenstok aangetroffen. De wapens zijn inbeslaggenomen. De verdachte is na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Riethoven: Aanhouding na bedreiging

Op de Gildestraat is donderdagmorgen om 07.15 uur een 25-jarige inwoner van Riethoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 70-jarige plaatsgenoot in een brief met de dood te hebben bedreigd. Hij is voor onderzoek ingesloten en zal vandaag worden voorgeleid.

Son: Computerscherm weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Ekkersrijt 1400 is een computerbeeldscherm weggehaald. Dat gebeurde donderdagavond tussen 18.00 en 22.15 uur. Een raam van het pand is ingegooid, waarna het beeldscherm is meegenomen.

Veldhoven: Inbraak in kantine

In een kantine van een speeltuin in Veldhoven is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een ruit werd uit de sponning gehaald om binnen te komen. Een getuige zag dit en waarschuwde de politie. Deze kon in de directe omgeving vier jongens, twee uit Eindhoven (13 en 17 jaar) en twee uit Veldhoven (16 en 17 jaar), aanhouden. Bij hen werden chips, blikjes drinken en ijsjes aangetroffen. Het viertal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Valkenswaard: Fietser gewond na aanrijding

Een 15-jarige jongen uit Valkenswaard is donderdagavond rond 22.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed vanuit de Peperstraat op zijn fiets de Markt op en gaf daarbij geen voorrang aan een auto die werd bestuurd door een 55-jarige man uit Bergeijk. De jongen is met een lichte hersenschudding en beenletsel naar het MMC in Veldhoven gebracht. De automobilist bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,00, waarvoor proces-verbaal is opgemaakt.

Waalre: Verdachte aangehouden na bedreiging

Op de Floralaan West in Eindhoven is donderdag rond 22.55 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met de dood van een 18-jarige medewerker van een tankstation in Waalre. De medewerker wilde het tankstation gaan sluiten en verzocht de man om het pand te verlaten. Dit zag de man niet zitten waarop hij de medewerker bedreigde. Vervolgens is hij toch op zijn fiets gestapt en weggegaan. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.