Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT APELDOORN

23 juli 2004

Apeldoorn- verkeersongeval met letsel
Een 67-jarige vrouw uit Tilburg is op donderdagmiddag 22 juli gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Amersfoortseweg in Apeldoorn. De vrouw wilde met haar fiets ter hoogte van de Echoput, achter haar man aan, de Amersfoortseweg oversteken. Toen haar man overstak, kwam een auto aanrijden die ter waarschuwing claxonneerde en vervolgens uitweek. Desondanks stak de vrouw tegelijkertijd toch nog over. Nog niet duidelijk is of de auto haar heeft geraakt, maar de vrouw is wel ten val gekomen. Ze is per ambulance met letsel aan haar elleboog en schouder overgebracht naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn -verkeersongeval met letsel
Een 5-jarig meisje uit Apeldoorn is op donderdag 22 juli omstreeks 18.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Amersfoortseweg. Het meisje fietste met haar moeder en zus over het fietspad en kreeg door de helling te veel vaart, waardoor ze ten val kwam. Ze is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn- bromfietster onder invloed
Een 34-jarige vrouw uit Apeldoorn werd in de nacht van donderdag 22 juli op vrijdag 23 juli op de Molenstraat -centrum staande gehouden voor een blaasproef. Zij reed op een bromscooter zonder helm en slingerde. Ze is meegenomen naar het bureau voor een blaasproef. Ze blies een alcoholpromillage van 1.7 en kreeg daarom een rijverbod van 9 uur.

Apeldoorn -diefstal uit woning
Een 51-jarige man uit Apeldoorn deed op 22 juli aangifte van inbraak in zijn woning aan de Gemzenstraat. De inbraak heeft overdag plaatsgevonden. Uit de woning is een groot geldbedrag en een videorecorder weggenomen. Hoe de dader binnen is gekomen, is nog niet bekend.

Apeldoorn - autobrand
Gisteravond omstreeks 20.15 uur is op de afrit A1 met de Europaweg door nog onbekende oorzaak een auto uitgebrand. Helaas voor de eigenaar, een 47-jarige man uit Apeldoorn, betrof het een net gekochte porsche 944. Nadat de brandweer het vuur had geblust, kon de auto worden weggesleept.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Simone Boosman
055-5486050


---- --